Toplu taşıma araçlarında bebek arabası yasağına karşı eylem

Toplu taşıma araçlarında bebek arabası yasağına karşı eylem

Manisa'da bebek arabalarının toplu taşıma araçlarına açık şekilde bindirilmesinin yasaklanmasına karşı yurttaşlar eylem düzenledi.

Manisa'da bebek arabalarının açık şekilde halk otobüslerine bindirilmesinin yasaklanması üzerine yurttaşlar, bebek arabasındaki çocuklarıyla birlikte eylem düzenledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararına karşı gelen yurttaşlar sosyal medya üzerinden örgütlenerek Manolya Meydanı'nda buluştu.

'Çocuk doğurduk diye evde mi oturalım', 'Halktan biriyim halk otobüsüne binerim', 'Kar odaklı değil, insan odaklı hizmet' yazılı pankartlarla kararı protesto eden yurttaşlar, 'Ulaşım hakkımız engellenemez' sloganları attı.

DHA'nın haberine göre; Raziye Aktürk adlı yurttaş, bir süredir bebek arabası açık halde halk otobüsüne binmenin yasak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu karara göre, bebek arabasıyla halk otobüsüne binecek olan kişi üstün yetenekli olmalı. Aynı anda hem bebeği, hem bebeğin çantasını, hem de bebek arabasını kapatıp elinde tutarak otobüse binmeli. Bütün bunlar için en az üç kol gerekiyor. Bu karara gerekçe olarak bebek arabalarının engellilerin otobüste yer bulmasını engellediği öne sürülmüş. Oysa bu karar genç, yaşlı, hamile, engelli hepimizin güvenli seyahat etmesine engel oluyor. Sefer sayıları artırılıp hepimizin güvenli şekilde otobüslere binmesi sağlanabilir. Bu yasak 'Kadınlar üç çocuk, beş çocuk doğursun ama sokağa çıkmasın' demek. Bu yasak balık istifi gibi toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalan emekçi anne ve babaların canı çıksın demek. Bu uygulamaya bir an önce son verilmelidir. Yasaktan vazgeçilip çözümler üretilinceye kadar mücadelemiz sürecek."