Topbaş'ın damadından 'FETÖ' savunması

Topbaş'ın damadından 'FETÖ' savunması

İBB'nin eski başkanı Kadir Topbaş'ın hakkında Fethullah Gülen cemaati soruşturması başlatılan damadı Ömer Faruk Kavurmacı, savunmasında, "2014 yerel seçimlerinde AK Parti'yi destekledim. Seçimlerde AK Parti'nin resimlerini duvara kaplattırdım" dedi.

Fethullah Gülen cemaatinin sermaye yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik 86 sanık hakkında açılan davanın 6'ncı duruşması görüldü. 

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin karşısında bulunan salonda görülen duruşmaya 25'i tutuklu sanık ile 18 tutuksuz sanık katıldı. 

Tutuklu yargılanan sanıklardan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, savunmasında tahliyesini talep etti. 

"AK PARTİ'NİN RESİMLERİNİ DUVARLARA KAPLATTIRDIM"

Kendisine yönelik suçlamaları kabul etmediğini belirten Kavurmacı, 1 Mart 2014'te TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu'nda hükümeti "tehdit ettiği" belirtilen TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in açılış konuşmasını alkışladığı iddialarını reddederek şunları söyledi:

Bu olaydan sonra hemen istifa ettim ancak istifam kabul edilmedi. NOTER aracılığıyla resmi olarak ilk istifa eden kişi benimdir. Hakkımda hediye kartı vermem ve maaşlı çalışan iki kişinin ödemelerini yapmış olmam FETÖ'ye yardım suçlaması olarak kabul edilemez. Sayın Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) 14 Haziran 2014'te yaptığı açıklamadan sonra Fatih Koleji'nde okuyan çocuklarımı okuldan aldım, başka bir okula kaydettim. FETÖ'yle işbirliği olan kimseyle iletişimim yoktur. 1 dolarım yoktur. ByLock kullanmadım. Örgütün okullarında ve yurtlarında kalmadım. Zaman gazetesine aboneliğim yoktur. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'yi destekledim. Seçimlerde AK Parti'nin resimlerini duvara kaplattırdım. Devlet büyüğüne hakaret eden Rızanur Meral'i tek alkışlamayan bendim.