Tolga Tanış, Hürriyet'ten ayrıldı

Tolga Tanış, Hürriyet'ten ayrıldı

Gazeteci Tolga Tanış, Hürriyet'ten ayrıldığını duyurdu.

'Karargah rahatsız' haberinin ardından Hürriyet'te yaşanan çalkantı sürüyor. Gazetenin genel yayın yönetmeni Sedat Ergin'in görevini Fikret Bila'ya devretmesinin ardından gazeteci Tolga Tanış Hürriyet'ten ayrıldığını duyurdu. 

[ih2]

T24'ün haberine göre, Tanış, çalışma arkadaşlarına gönderdiği veda mesajında, "Hürriyet’ten ayrılıyorum. Sizlerle çalışmak benim için bir onurdu. Profesyonelliğiniz dışında esirgemediğiniz dostluğunuz için de sizlere çok teşekkür ederim. Bir gün tekrar yollarımızın kesişmesi dileğiyle…" ifadelerini kullandı. 

WASHİNGTON TEMSİLCİLİĞİ GÖREVİNDEN ALINMIŞTI

Tanış yaklaşık 7 yıl Hürriyet'in Washington Temsilciliği görevini yürütmüştü. Son dönemde yazdığı yazılar ve haberlerinden dolayı yandaş medya tarafından hedef gösterilen Tanış'ın yerine Cansu Çamlıbel getirilmişti. 

TOLGA TANIŞ KİMDİR?

Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Tolga Tanış, gazeteciliğe 1997'de BBC Radyo Foreks ve Radyo D'nin haber bültenleri için kurulan Doğan Radyolar Grubu'nun haber merkezinde başladı. Ardından aynı yıl Kanal D'de yayınlanan Teketek haber programının kadrosuna katıldı. 1998'de Hürriyet için de araştırma haberleri ve yerel öyküler üretmeye başlayan Tanış, 2004'te Hürriyet Pazar ekinin editörü, 2006'da Hürriyet yazı işleri bünyesinde haber merkezi editörü oldu. 2008'de Hürriyet'in New York bürosunda görevlendirilen Tanış, aynı yıl Hürriyet Pazar için köşe yazıları yazmaya başladı.

Bu dönem Pennsylvania Üniversitesi Wharton School'da ekonomi gazeteciliği programına katılan ve araştırma haberlerine yoğunlaşan Tanış, 2010'da da Washington'daki görevine başladı. 2010'da ABD Başkanı Barack Obama ile Türk basını adına ilk söyleşiyi gerçekleştirdi. 2011'de ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir mülakat yaptı. Tolga Tanış evli ve iki çocuk sahibi.

DAHA FAZLA