TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Bankalar çok kar ediyor, ayaklarını denk alsınlar

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Bankalar çok kar ediyor, ayaklarını denk alsınlar

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 2017'nin ilk 6 ayında açıklanan banka karlarına ilişkin, "Türkiye’de hiçbir sektörde böyle bir kar yok. Bu bankacılar ayaklarını biraz denk almaları lazım" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Zonguldak Ekonomi Zirvesi" adlı toplantıda açıklamalarda bulundu. 

"BANKALAR AYAKLARINI DENK ALMALI"

Hisarcıklıoğlu, bankaların kar oranlarına ilişkin açıklamasında, "2017’nin ilk 6 ayında bankaların karı açıklandı. Neredeyse bir önceki yıla göre yüzde 100 artış var. Bankalara şunu söylemek istiyorum. Bakınız, biz kar etmezken siz böyle fahiş şekilde kar ederseniz bir şey söyleyeyim hepimiz aynı gemideyiz. Bizim başımıza bir iş gelirse sizin de başınıza bir iş gelir. Vicdanlı hareket etmeniz lazım. Buradan tüm bankacılara seslenmek istiyorum; böyle kar yok Türkiye’de. Türkiye’de hiçbir sektörde böyle bir kar yok. Bu  bankacılar ayaklarını biraz denk almaları lazım." ifadelerini kullandı. 

"YERLİ OTOMOBİL İÇİN BABAYİĞİTLERLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil için görüşmelere başlayacaklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız ‘baba yiğit arıyoruz’ dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla beraber yerli otomobili yapacak kişilerle yatırımı yapacak babayiğitlerle görüştük. Bu pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızdan Sarp Sınır Kapısı’nın denetlenmesi sırasında onayını aldık. İnşallah pazar günü görüşmelere başlıyoruz. İnşallah şu müjdeyi vermek istiyorum. Türkiye’nin markası olan yerli otomobili yapacak babayiğitler var. Haberiniz olsun. Bunların kim olacağıyla ilgili pazar günü görüşmeler bittikten sonra Cumhurbaşkanımızın onayını aldıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız. Tabi bu bir devlet projesi değil özel sektör projesi olacak" dedi. 

DAHA FAZLA