TMMOB: Greve çıkan metal işçilerinin yanındayız!

TMMOB: Greve çıkan metal işçilerinin yanındayız!

Birleşik Metal İş Sendikası öncülüğünde bugün greve çıkan metal işçileriyle ilgili bir açıklama yapan TMMOB, "Grevin başarılı olması için her türlü dayanışmayı göstereceğiz" dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu bugün Birleşik Metal İş Sendikası öncülüğünde dört kentte hakları için greve çıkan metal işçilerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik tarafından “Greve çıkan metal işçilerinin yanındayız” başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, grevin Bakanlar Kurulu tarafından yasaklanmasına tepki gösterildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“YASAK, AKP’NİN EMEK ALANINA YÖNELİK SALDIRILARINI ORTAYA KOYDU”

“Birleşik Metal-İş Sendikası ile Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası  (EMİS) arasında 2200 işçiyi kapsayan grup toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Birleşik Metal-İş Sendikası bugün greve başladı.

Emek gaspına karşı haklarını arayan metal işçilerinin aldığı grev kararının Bakanlar Kurulu tarafından yasaklanması, AKP İktidarının emek alanına yönelik saldırılarının boyutunu bir kez daha ortaya koymuştur.

“GREVİN BAŞARILI OLMASI İÇİN HER TÜRLÜ DAYANIŞMAYI GÖSTERECEĞİZ”

Türkiye`de işçi ve emekçilerin en temel haklarına yönelik saldırıların günden güne arttığı, güvencesiz çalışma koşullarının emekçilere dayatıldığı bir dönemde, metal işçilerinin kararlı mücadelesi ülkemiz açısından son derece önem teşkil etmektedir. Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurulu olarak, bu onurlu direnişi selamlıyor, grevin başarılı olması için her türlü dayanışmayı göstereceğimizi ve omuz omuza mücadele içinde olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”