TMMOB, EGEÇEP ve Doğa Derneği’nden açıklama: AKP gözünü İzmir’e dikti

TMMOB, EGEÇEP ve Doğa Derneği’nden açıklama: AKP gözünü İzmir’e dikti

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB); Ege Çevre ve Kültür Platformu ve Doğa Derneği hazırladığı “İzmir ve Bölgemizde Planlanan Rant Projeleri Hakkında Rapor”u İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirdiği toplantıyla basın ve kamuoyu ile paylaştı.

15 yıldır sürdürülen ekonomi politikalarıyla talan edilen alanlara dikkat çekilen açıklamada sermayenin İstanbul ve Ankara’da yaşadığı sıkışmaya dikkat çekilirken AKP’nin gözünü İzmir’de ranta çevrilecek alanlara diktiği belirtildi.

Körfez Tüp Geçiş Projesi ile  Çeşme yarımadasındaki yapılaşma baskısının artacağının altı çizilen açıklamada İzmir’e yüzünü dönen sermayeye karşı koyabilecek en büyük gücün yerel yönetimler olduğu “Söylendiği gibi “İzmir’in İstanbul olması” istenmiyorsa buradan başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm İzmir halkına sesleniyoruz. Sözünü ettiğimiz talan projelerine bugün karşı çıkmazsak yarın çok geç olacak. Güzel İzmir’imizin tarihi, kültürel, doğal bütün değerleri gözümüzün önünde bir bir yok olup gidecektir. Merkezi Yönetimin İzmir’e dayattığı bu rant ve talan politikalarına karşı hukuki, siyasi tüm yolları kullanarak karşı çıkmamız gerekmektedir” sözleriyle dile getirildi.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

DAHA FAZLA