TL eriyor: Dolar ve euro haftaya rekorla başladı!

TL eriyor: Dolar ve euro haftaya rekorla başladı!

Türk lirası karşısında yükselişini sürdüren dolar ve euro haftanın ilk iş gününde rekor kırdı.

Dolar ve euro yeni haftaya Türk lirası karşısında yükselişle başladı. Geçen haftanın son işlem gününde 3,64'e kadar yükselen dolar yeni haftada sabah saatlerinde 3,69 civarında işlem görürken öğleden sonra 3,73'ü de aştı. Euro ise Türk lirası karşısında 3,87 ile başladığı günde 3,92'ye kadar yükseldi. 

Bugün açıklanacak kasım ayına ilişkin sanayi üretimi verilerinin ve TBMM'de görüşmelerine başlanması beklenen başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği paketinin piyasalar üzerindeki etkisi takip ediliyor. 

Geçen haftanın son işlem gününde, ABD'de açıklanan ortalama saatlik ücretlerin aylık yüzde 0,4 ile son 7 yılın en güçlü yükselişini kaydetmesi ile dolar endeksi 14 yılın zirvesine dayandı. 

Şekerbank tarafından yayımlanan günlük bültende "Bugün gündemde Türkiye ve Almanya sanayi üretimi verisi beklenirken, hafta boyu Fed başkanlarının konuşması takip ediliyor olacak. Aynı zamanda Çarşamba günü Trump'ın ilk resmi basın toplantısı da vereceği mesajlar açısından çok yakından takip edilecektir. Piyasalarda risk iştahının son derece düşük olması nedeniyle gelişen ülke para birimlerinin üstünde baskının bir süre daha devam edebileceğini bekliyoruz" görüşüne yer verildi.

DAHA FAZLA