TKP'den Onbeşler'in katledilişinin 97. yılında açıklama

TKP'den Onbeşler'in katledilişinin 97. yılında açıklama

TKP, Mustafa Suphi ve yoldaşlarının katledilişinin 97. yılında bir açıklama yayınladı.

İleri Haber

Türkiye Komünist Partisi (TKP) kurucu önderlerinin, Mustafa Suphi ve yoldaşlarının katledilişinin 97. yılında "Onbeşlerin devrimci mücadelesi sürüyor!" başlığıyla bir açıklama yayınladı.

Açıklamada TKP'yi kurduktan sonra ulusal kurtuluş mücadelesine katılmak için Anadolu'ya geçen Mustafa Suphi ve yoldaşları bir kez daha saygıyla anılırken, "Mustafa Suphi ve yoldaşları 97 yıl önce bugüne de ışık tutan bir devrimci irade ortaya koymuşlardır. Onbeşler’in canlarını vererek yükselttikleri devrim ve sosyalizm bayrağı, alçakça bir katliamla öldürülmelerinden 97 yıl sonra aynı inanç ve aynı kararlılıkla dalgalanmaya devam ediyorsa bunda en büyük pay, Onbeşler’in devrimci iradeye dayanan büyük başlangıcıdır" denildi.

TKP tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

Onbeşler'in devrimci mücadelesi sürüyor!

97 yıl önce katledilen partimiz TKP’nin kurucu önderlerini, Mustafa Suphi ve yoldaşlarını saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Mustafa Suphi ve yoldaşları 97 yıl önce bugüne de ışık tutan bir devrimci irade ortaya koymuşlardır.

Onbeşler’in canlarını vererek yükselttikleri devrim ve sosyalizm bayrağı, alçakça bir katliamla öldürülmelerinden 97 yıl sonra aynı inanç ve aynı kararlılıkla dalgalanmaya devam ediyorsa bunda en büyük pay, Onbeşler’in devrimci iradeye dayanan büyük başlangıcıdır. 

Büyük Ekim Devrimi ve ulusal kurtuluş mücadelesinin sıcaklığında gerçekleşen bu önemli atılım aynı zamanda emekçi halkımızın ve ülkemizin kurtuluş mücadelesine devrimci bir müdahale anlamı taşır. Onbeşler en zor şartlarda bile “komünistlerin işçi sınıfının çıkarından başka çıkarı yoktur” saptamasının gereğini yerine getirmişlerdir. Düşmanın çokluğuna, sayılarının azlığına bakmadan emekçi halkın kurtuluş ve ülkemizin bağımsızlık mücadelesine katılma kararı vererek Anadolu’ya geçmişler, ülkemiz komünist hareketinin devrimci doğumuna imza atmışlardır.

28-29 Ocak 1921’de gerçekleşen bu son derece bilinçli cinayeti bugün değerlendirirken ölümü göze almış devrimci komünistleri anmakla yetinmiyoruz. Onbeşler’den bize kalan deneyimde devrimci cesaret, komünist cüret ve sermaye sınıfının kalleşliği vardır.

1921’in kanlı 28-29 Ocak gecesinden bugüne ilk günkü inanç ve kararlılıkla Türkiye’de işçi sınıfının iktidar mücadelesi devam ediyor.

97 yıl sonra hala sermaye sınıfının en büyük korkusu ve ülkemizin tek kurtuluşu olan işçi sınıfının devrimci örgütlenmesinin büyümesi ve güçlenmesi doğrultusunda bir atılıma hazırlanan partimiz, bu sayede Mustafa Suphi ve onunla birlikte yitirdiğimiz tüm yoldaşlarımızın devrimci yolculuğunu sürdürecektir.

Yaşasın devrim ve sosyalizm.