TKP'den 'Evet' baskınlarına yanıt!

TKP'den 'Evet' baskınlarına yanıt!

Türkiye Komünist Partisi, 'Evet' baskınlarına yanıt olarak yaptığı açıklamada "Hileyi ve hırsızlığı zorbalıkla örtemezsiniz" dedi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP); 'Evet' baskınlarına yanıt olarak yaptığı açıklamada "Hileyi ve hırsızlığı zorbalıkla örtemezsiniz" dedi.

İstanbul'da "'Evet'in meşru olmadığına ilişkin propaganda yapmak" gerekçesiyle çok sayıda yurttaşın ev baskınıyla gözaltına alınması ile ilgili olarak TKP tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Hileyi ve hırsızlığı zorbalıkla örtemezsiniz
Arkadaşlarımızı Derhal Serbest Bırakın.

16 Nisan halkoylamasının sonuçlarına müdahale ettiği açığa çıkan AKP/Saray rejimi, sandıkta alamadığı sonucu zorla kabul ettirmek için bir kez daha baskı ve şiddete yöneldi.

Halkoylamasının sonuçlarını kendi isteğine uygun hale getirmek için hile, hırsızlık dahil pek çok yasa dışı müdahalede bulunduğu açığa çıkan AKP/Saray iktidarının bu “gasp girişimi”ne karşı haklı tepkiyi baskı ve şiddetle engellemesi mümkün değildir.

Yurttaşlarımızın tepkisi haklıdır, meşrudur. 
Tümüyle eşitsiz ve adil olmayan bir referandum sürecinde büyük zorluklarla halka gerçekleri anlatma mücadelesine girişen ve bir mucizeyi gerçekleştirmeyi başaran arkadaşlarımızdan bu büyük başarının, halkın iradesinin gasp edilmesine sessiz kalması beklenemez.

Tepkinin aslında yurttaşlarımızın büyük çoğunluğunun düşüncelerinin bir ifadesi olduğunu bilen iktidar, bu tepkinin sözcülüğünü üstlenen arkadaşlarımızı hedef aldı. Bu sabah saatlerinde aralarında HAZİRAN, FKF ve TKP üyelerinin de olduğu çok sayıda arkadaşımızın evleri polisler tarafından basıldı. Halen gözaltında olan arkadaşlarımıza yöneltilen suçlamaların tek dayanağı referandumda kullandıkları “hayır” oylarına sahip çıkmalarıdır.

Tüm Türkiye’nin gözü önünde işlenen suçlara sessiz kalmayacağız.  
Bu haklı tepkiyi bastırmak için polis-adliye operasyonları dışında bir çaresi kalmadığı anlaşılan iktidarın son saldırılarını da boşa çıkaracağımızı, ülkemizi ve haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.

Hileyi, hırsızlığı zorbalıkla gizlemeye çalışan gerici ve halk düşmanı iktidar amacına ulaşamayacak. İzin vermeyeceğiz.
Hukuksuz biçimde gözaltına alınan tüm arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.

Hayır bitmedi, biz kazandık!

Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komite"