TKP’den Adalet Mitingi açıklaması: Esarete karşı adalet, adalet için devrimci cumhuriyet!

TKP’den Adalet Mitingi açıklaması: Esarete karşı adalet, adalet için devrimci cumhuriyet!

TKP 9 Temmuz Pazar günü İstanbul’da gerçekleştirecek olan Adalet Mitingi’ne ilişkin bir basın açıklamasında bulundu.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından Adalet Mitingi’ne ilişkin yapılan açıklamada “Birleşik HAZİRAN Hareketi saflarında 9 Temmuz günü İstanbul Maltepe’deki mitingde ilerici yurttaşlarımızla buluşuyoruz. Esarete karşı adalet, devrimci bir cumhuriyet şiarını yükseltiyoruz” denildi.

“Ülkemizin, sosyalistlerinin, devrimcilerinin bu direnişe ve arayışa kayıtsız kalması mümkün değildir” denilen açıklamada, “Türkiye’nin komünistleri olarak adalet arayışını ifade eden ilerici yurttaşlarımızı bu kavgada yalnız bırakmamız düşünülemez” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Esarete karşı adalet, adalet için devrimci cumhuriyet!

Ülkemiz yıllardır iktidara çöreklenmiş bir gerici çete tarafından adım adım karanlığa boğuluyor. Her gün biraz daha içine battığımız karanlık bugünle ilgili olmadığı gibi sadece hukuk sisteminin işlememesiyle de sınırlı değildir. 

Saray Rejim’i, ancak adaletin ortadan kaldırılmasıyla ayakta durabilir. Böyle bir rejim koşulları altında adalet ne bir siyasi partinin söylemine indirgenebilir ne de kısmi bir hukuksal talep olarak değerlendirilebilir.

Adalet arayışı, Türkiye’nin eşit, özgür, kardeşçe bir ülkeye dönüşmesi mücadelesinin en önemli ayaklarındandır. Tıpkı eşitlik, özgürlük, kardeşlik gibi…

Türkiye’nin ilerici yurttaşları, tüm baskı ve şiddete, tutuklama ve yasaklamalara rağmen Saray Rejimi’nin karşısında diz çökmemiştir.

Ülkemizin, sosyalistlerinin, devrimcilerinin bu direnişe ve arayışa kayıtsız kalması mümkün değildir. 

Türkiye’nin komünistleri olarak adalet arayışını ifade eden ilerici yurttaşlarımızı bu kavgada yalnız bırakmamız düşünülemez. Aynı biçimde, Türkiye’nin kurtuluşu mücadelesinde yaşamsal bir başlık haline gelmiş olan adalet arayışını birilerinin tekeline terk etmek de söz konusu edilemez. 

Adalet arayışının, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik mücadelesiyle bütünleşmesi, Saray Rejimi’ne karşı mücadelenin devrimci bir cumhuriyet hedefiyle buluşması ertelenemez bir görevdir.

Birleşik HAZİRAN Hareketi saflarında 9 Temmuz günü İstanbul Maltepe’deki mitingde ilerici yurttaşlarımızla buluşuyoruz.

Esarete karşı adalet, devrimci bir cumhuriyet şiarını yükseltiyoruz.