TKP: Saray’da saltanat sürenler yoksul halkın çocuklarını zehirliyor!

TKP: Saray’da saltanat sürenler yoksul halkın çocuklarını zehirliyor!

Manisa’da binlerce askerin yandaş şirketin yemekleri nedeniyle zehirlenmesine ilişkin TKP’den yapılan açıklamada, “Gericilik ve piyasacılık halk düşmanıdır! Saray’da saltanat sürenler yoksul halkın çocuklarını zehirliyor” denildi.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan çok sayıda asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı. 731 asker zehirlenirken, tedavi edilen asker sayısının 3000'e ulaştığı öğrenildi.

Askerlerin zehirlenmesine neden olan yemeklerin AKP tarafından korunan, yandaş şirket Rota Yemekçilik Tic. A.Ş. tarafından sağlandığı ortaya çıktı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) yaşananlara ilişkin bir açıklamada bulundu.

Açıklamada Manisa’da son olarak yüzlerce askerin hastaneye kaldırıldığı hatırlatılarak, “Son bir haftadır neredeyse her gün zehirlenme vakalarının yaşandığı Manisa’da, dün yüzlerce asker zehirlenerek hastanelere kaldırıldı. Zorunlu askerliğini yapan yoksul halk çocuklarının, yandaş bir taşeron şirkete verilen ihale sonucunda bozuk ve çürümüş etleri yemeğe zorlandığı ortaya çıktı. Saray Rejimi’ne yakınlığıyla bilinen yemek şirketi tarafından hazırlanan yemeklerde bozuk ve çürümüş etlerin kullanıldığı, ilk zehirlenme vakalarından sonra kontrollerin artırılması yerine eldeki çürümüş malzemenin bitirilmesi için aynı yemeklerin sunulduğu anlaşıldı” ifadeleri kullanıldı.

“HÜKÜMET TSK VE BASIN SESSİZ KALDI”

Genelkurmay’ın, hükümetin ve basının yaşananlara sessiz kaldığınının ifade edildiği açıklamada, “Hükümet, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay yüzlerce yoksul gencin zorla ve göz göre göre zehirlenmesi karşısında kılını kıpırdatmazken, basın organları bu vahşete sessiz kaldı. Konu ancak CHP’li vekillerin çabaları, muhalif medya kuruluşlarının yayınları ve ilerici kamuoyunun tepkileri sayesinde gündeme taşınabildi” denildi.

“GERİCİLİK VE PİYASACILIK AYNI SOYDANDIR”

Açıklamanın devamı şöyle:

“Manisa’da askerlerin zehirlenmesi şimdiye kadar birçok örneğine tanık olduğumuz gerçeklerin kanıtı niteliğindedir.

Gericilik ile piyasacılık aynı soydandır. 

Her türlü kamu hizmetinin özelleştirilmesi ve taşeronlaştırması, sağlık ve gıda güvenliğinin hiçe sayılması, halk düşmanlığının bir resmi politika haline geldiğini göstermektedir.

Halk düşmanlığında Saray Rejimi ile sermaye sınıfı kardeştir. 

Kar uğruna yoksul halkın evlatları gün be gün zehirlenirken, bu yağma düzeninin sahipleri Saray sofralarında ziyafet çekmektedir.

Saray Rejimi yoksula, kadına, gence, hakkını arayana, kısacası halka düşmandır. Saray Rejimi, halkın kanını ve canını servet ve kar için harcayanların temsilcisidir.

Ülkemizin yoksulları ve emekçileri, er ya da geç bu halk düşmanlarından bugünlerin hesabını soracaktır. Manisa’da olduğu gibi, Türkiye’nin her köşesinde işledikleri suçların bedelini bir bir ödetecektir.”