TKP: Newroz bin yılların direnişidir!

TKP: Newroz bin yılların direnişidir!

TKP yaptığı açıklamayla Newroz’u selamladı.

İleri Haber

Türkiye Komünist Partisi (TKP) yaptığı yazılı açıklamayla baharın gelişini selamladı.

“Newroz bin yılların direnişidir!” başlığı taşıyan açıklamada, Newroz'un bu yıl kitlesel gözaltıların, tutuklamaların ve ölümlerin gölgesinde karşılandığı ifade edildi.

"Kürt, Türk ve Arap halklarının Newroz Bayramı ve savaşa, diktatörlüğe, faşizme karşı özgürlük mücadelesi kutlu olsun!" denilen açıklamanın tamamı şöyle:

“Newroz bin yılların direnişidir!

Barış, kardeşlik, eşitlik ve özgürlük için Newroz piroz be!

Kürt halkının özgürlük sevdasının adı olan Newroz, bu sene savaşın, kitlesel gözaltıların, tutuklamaların, ölümlerin gölgesinde yaşanıyor.

Saray Rejimi, milletvekillerini, siyasetçileri, yazarları, akademisyenleri ve gazetecileri tutuklayarak emekçilerin adalet, eşitlik ve özgürlük taleplerini bastırmak, diktatörlüğün karşısında baş eğmeyen halkın direncini kırmak için çabalıyor.

Ülkemiz ve bölgemiz yıllardır emperyalizmin ve dinci gericiliğin el ele yarattığı mezhepçiliğin ve milliyetçiliğin yıkımını yaşamak zorunda bırakılıyor.

Bugün Afrin'de, zalime karşı isyanın sembolü olan Demirci Kawa'nın heykeli cihatçı çeteler tarafından yıkılıyor. Bugün, aynı zamanda, Türkiye'de faşizme karşı mücadelenin öncüsü olan devrimciler, sosyalistler, Kürt siyasetçiler hukuksuz, akıl ve insanlık dışı baskılarla sindirilmeye çalışılıyor.

Kürt, Türk ve Arap emekçiler olarak,

Kürt halkının eşitlik talebinin ve tüm halklar arasında barışın, emperyalizmin ve dinci gericiliğin baskısı ve etkisi hakim kılınarak kazanılamayacağını biliyoruz.

Bölgedeki tüm ezilen halkların olduğu gibi, Kürt halkının da en doğal hakkı olan; barış içinde, eşit ve adil koşullarda birlikte yaşama hakkını kazanmanın biricik yolunun emekçi sınıfların birlikte mücadelesinden geçtiğine inanıyoruz.

Türkiye'de, Suriye'de ve Irak'ta Türklerin, Kürtlerin, Arapların ve diğer ulusların tek bir masada buluşarak geleceklerine karar vermeleri, emperyalizme, dinci iktidarlara ve başka bir üst akıla ihtiyaç duymadan tüm zalimleri bölgeden defetmeleri gerektiğini savunuyoruz.

Ne ABD'nin, ne Rusya'nın ne de Türkiye'nin gerek askeri güç ve işgal yoluyla gerekse diplomatik dengelere başvurarak bölge halkları üzerinde egemenlik kurmasını kabul etmiyoruz.

Gerici ve saldırgan iktidarların yok olacağına, her ulustan, renkten, dilden, cinsiyetten emekçilerin kardeşlik içinde, eşit ve özgür yaşayacağı sosyalist ülkeyi kuracağımıza söz veriyoruz.

Kürt, Türk ve Arap halklarının Newroz Bayramı ve savaşa, diktatörlüğe, faşizme karşı özgürlük mücadelesi kutlu olsun!

Yaşasın Newroz!

Türkiye Komünist Partisi"