TKP: ‘Hayır’ı güçlendirmek için HAZİRAN saflarında 1 Mayıs’a!

TKP: ‘Hayır’ı güçlendirmek için HAZİRAN saflarında 1 Mayıs’a!

Referandumda Türkiye’nin dört bir yanından yükselen “Hayır” seslerinin aydınlık bir geleceğin habercisi olduğunu ifade eden TKP, AKP/Saray rejimine karşı yükselen bu sesi güçlendirmek için tüm emekçileri HAZİRAN saflarında1 Mayıs’a çağırdı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP); yaptığı yazılı açıklamayla 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’ne çağrı yaptı.

16 Nisan’da yapılan referandumda Türkiye’nin dört bir yanından yükselen “Hayır” seslerinin aydınlık bir geleceğin habercisi olduğunu belirten TKP, AKP/Saray rejimine karşı yükselen bu sesi güçlendirmek için tüm emekçileri 1 Mayıs’a çağırdı.

Türkiye halkını, eşitliğin, özgürlüğün, barışın ve kardeşliğin simgesi olan Hayır sesini daha da yükseltmek için, 1 Mayıs’ta Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) saflarına katılmaya çağıran TKP’nin açıklaması şöyle:

'1 MAYIS'A İNANCIMIZI BÜYÜTEREK GİRİYORUZ'

“İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs geliyor.

Bu yıl 1 Mayıs’a gelecek güzel günlere olan inancımızı büyüterek giriyoruz.

AKP/Saray rejiminin baskı-şiddet ve zor ile karanlığa hapsettiği ülkemizde büyük bir aydınlık umudu yükseliyor.

Ülkemizin bu kokmuş karanlıktan kurtuluş günleri yakınlaşıyor.

TKP, hepimizi 1 Mayıs günü, yükselen bu umudu sahiplenmeye ve büyütmeye çağırıyor.

16 Nisan’dan gerçekleşen referandumda Türkiye’nin dört bir yanından yükselen “Hayır” sesleri Türkiye’nin aydınlık geleceğinin habercisidir.

İktidarın bütün çabasına rağmen bastıramadığı “Hayır” sesini sandık hileleri, yolsuzluklar ve hukuksuzluklarla yok sayma çabasının da, bu uğraşın bir uzantısı olan YSK tarafından açıklanan resmi sonuçların da hükmü yoktur.

Bu referandum tarihte Türkiye halkının haklı direnişinin bir simgesi ve AKP/Saray rejiminin şaibeli-hukuksuz bir girişimi olarak yerini almıştır.

'AKP/SARAY REJİMİNE, YSK'NIN HUKUKSUZ KARARINA KARŞI 1 MAYIS'A!'

Türkiye, AKP/Saray rejimine ve bu rejimin temsilcisi Tayyip Erdoğan’a HAYIR demiştir.

Şimdi önümüzde 1 Mayıs var.

1 Mayıs günü işimize, ekmeğimize, geleceğimize ve memleketimize sahip çıkmak için alanlarda buluşacağız.

Türkiye’nin dört bir yanında 1 Mayıs alanlarında toplanacak emekçiler, AKP/Saray rejimine karşı yükselttiğimiz HAYIR sesini daha da güçlendirecek. YSK’nın hukuk dışı kararlarını tanımadığımızı bir kez daha, hep birlikte ve çok daha güçlü biçimde haykıracağız.

'GAYRI MEŞRU İKTİDARIN ÜLKE YÖNETİMİNİ GASP ETMESİNE KARŞI 1 MAYIS'A!'

Gayrımeşru bir iktidarın, haksız hukuksuz bir biçimde ülke yönetimini gasp etme girişimlerine karşı, memleketimize sahip çıkmak için 1 Mayıs’ta her yerde alanlarda olacağız.

Türkiye Komünist Partisi, tüm halkımızı, eşitliğin, özgürlüğün, barışın, kardeşliğin simgesi olan HAYIR sesini daha da yükseltmek için 1 Mayıs’ta yurt çapında yapılacak mitinglere Birleşik HAZİRAN Hareketi saflarında katılmaya çağırıyor.

1 Mayıs’ta HAZİRAN’da buluşalım.

Türkiye Komünist Partisi

Merkez Komitesi”