TKP Genel Başkanı Erkan Baş'ın pasaportuna el konuldu

TKP Genel Başkanı Erkan Baş'ın pasaportuna el konuldu

Moskova'ya gidecek olan TKP Genel Başkanı Erkan Baş'ın pasaportuna havalimanında el konuldu.

Ekim Devrimi'nin 100. yıl etkinliklerine katılmak ve komünist partilerle görüşmeler yapmak üzere Rusya'ya gidecek olan TKP Genel Başkanı Erkan Baş'ın pasaportuna bugün sabah saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan çıkış yapmak istediği sırada el konuldu.

Erkan Baş konuyla ilgili esprili ifadeler kullanarak attığı tweette, "Sabah akşam 'Komünistler Moskova’ya' diye bağırıyorlar bir kere gidelim dedik, pasaportuma el koyup göndermediler" dedi. 

"HUKUKSUZ YURT DIŞI YASAĞINI KALDIRTMIŞTIK"

Erkan Baş, İleri Haber'e yaptığı değerlendirmede ise, pasaportuna el konulmasına gerekçe olarak kaldırttıkları yurtdışı yasağını gösterdiklerini belirtti: 

"Daha önce laiklik bildirisi dağıtıp AKP’nin darbeyi fırsata çevirdiğini söylediğimiz için hakkımızda verilen hukuksuz yurtdışı yasağı kararını mahkemede kaldırtmıştık. Ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ilgili talimatını uyguladıklarını söyleyen polisler tarafından çıkışımız fiilen engellenmiş oldu."

"HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILACAK"

TKP avukatı Özgür Urfa da, Erkan Baş hakkındaki yurtdışı yasağının kaldırıldığını belirten mahkeme ve savcılık yazısını sosyal medyadan paylaştı. "İstanbul Emniyeti hukuk tanımadığı için pasaporta el koyuyor" ifadelerine yer veren Özgür Urfa, mahkeme kararını tanımayan görevliler hakkında hukuki işlem başlatılacağını açıkladı.

Genel Başkan Erkan Baş, MK Üyesi Onur Emre ve Uluslararası İlişkiler Bürosu'ndan Yunus Başaran'dan oluşan heyet komünist partilerle görüşmeler yapacak ve etkinliklerde TKP'yi temsil edecekti.

TKP heyetinin görüşmeleri programlandığı biçimde sürdüreceği bildirildi.