TKP Ankara İl Örgütü: Gökçek bırakıyor, yağma ve talan sürüyor

TKP Ankara İl Örgütü: Gökçek bırakıyor, yağma ve talan sürüyor

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Ankara İl Örgütü, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in istifasının ardından bir açıklama yaptı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süredir istifası istenen belediye başkanları arasında bulunan ve Pazartesi günü istifa edeceğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifa etti.

Gökçek’in istifasının ardından TKP Ankara İl Örgütü, “Gökçek Bırakıyor, Yağma ve Talan Sürüyor” başlığıyla bir açıklama yaptı.

“Mücadele sonucu değil de son dönemde sıkışan saray siyasetinin bir hamlesi ile gönderilen Gökçek’ten sonra ise rantın akacağı havuz dışında herhangi bir değişikliğin olmayacağı gün gibi ortada.” denilen açıklamanın tamamı şöyle:

Gökçek Bırakıyor, Yağma ve Talan Sürüyor

Ülkemizin başkentini, Cumhuriyet tarihinin çeyreği kadar bir süredir çiftlik gibi yöneten Melih Gökçek bugün görevini bıraktı.

Gökçek, başkanlığı boyunca yağmanın ve talanın temsilcisi olarak görev yaptı.

Evlerinden ve işlerinden edilen emekçiler, Gökçek ailesinin cebi dışında hiç kimseye faydası olmayan yüksek maliyetli projeler, sermayeye ve tarikatlara parsel parsel satılan araziler, su yerine zehir akıtan çeşmeler, ODTÜ ve AOÇ gibi doğal alanların talanı, çalınan oylar, başkentin temel ulaşım aracı haline getirilmiş kural tanımayan dolmuşlar ve benzerleri…

Gökçek’in istediği Ankara, tüm kültürel değerlerinden arındırılmış bir pavyon kenti oldu hep.

Tüm bunlara rağmen Gökçek’in gidişini ne yazık ki bir müjde olarak göremiyoruz. Gökçek’in bırakması emekçi halkın mücadelesinin değil; saray siyasetindeki ayak oyunlarının bir çıktısı.

Mücadele sonucu değil de son dönemde sıkışan saray siyasetinin bir hamlesi ile gönderilen Gökçek’ten sonra ise rantın akacağı havuz dışında herhangi bir değişikliğin olmayacağı gün gibi ortada.

Ankara, eğer biz mücadele etmezsek bir sonraki dönemde de patronların, tarikatların, yobazların ihtiyacına göre biçimlendirilmiş ucube bir kente dönüşmeye devam edecek.

Biz emekçiler örgütlenmediğimiz, mücadele etmediğimiz sürece “gelen gideni aratacak”, bu kent yeni Gökçek’ler; bu ülke yeni Erdoğan’lar yaratmaya devam edecek.

Unutmayalım, kaçak saraydaki şahsın ağzından bu güne kadar halkımızın yararına bir çift söz bile çıkmadı. Gökçek’i koltuğundan eden de son referandumda tüm iradesini teslim ettiği bu zehirli ağızdan çıkan sözlerden fazlası değil.

Ankara halkı Gökçek ve benzerlerinden gerçekten kurtulmak istiyorsa mücadele etmekten başka çaresi yok. Örgütlenecek, mücadele edecek ve kurtulacağız.

Çünkü Ankara’da ne kadar değer var ise yaratanlar bizleriz. ODTÜ’yü ağaçlandıran, mücadelemizle tiyatro salonlarını yıkılmaktan kurtaran biziz. Biz Ulus’un gerçek sahipleriyiz. Her gün emeğimizle Ankarayı ayakta tutan, Haziran Direnişi’nde Gezi Parkı’na dönüşen Kızılay biziz.

Erdoğan’ın gazabından kurtulmak için kaçan Gökçek, bizden kaçamayacak.

Mutlaka hesap soracağız.

TKP Ankara İl Örgütü