TİP'ten Erdoğan'ın yeminine ilişkin açıklama

TİP'ten Erdoğan'ın yeminine ilişkin açıklama

TİP, Erdoğan'ın yemin törenine ilişkin bir açıklama yaptı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kurucu Meclisi, Erdoğan'ın bugün edeceği şatafatlı başkanlık yeminine ilişkin bir açıklama yaptı.

Önceki gün Çorlu'da yaşanan tren faciası ve Soma katliamının ertelenen duruşmasının vurgulandığı açıklamada, "Çok acılar çekmiş ve çekmekte olan halkımız, bugün katliamlar üzerine yemin edenlerin, yoksul emekçileri katar katar ölüme gönderirken Saray’larında sefa sürenlerin hakkından gelecek." denildi.

TİP'ten yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

" DİKTATÖR KATLİAMLAR ÜZERİNE YEMİN EDİYOR!

HARAMİLERİN SALTANATI YIKILACAK!

Bugün “Başkanlık Sistemi” adlı diktatörlük düzeninin kuruluşundaki önemli günlerden biri. Bugün Erdoğan yemin ederek Başkanlık unvanını üstlenecek ve ülkemizin açık bir diktatörlük düzenine geçişinde önemli bir merhale geride bırakılmış olacak.

Olağanüstü bir şatafatla ve gösteriş merakıyla düzenlenen yemin töreninin gerçekleşeceği sırada ülkemizde yaşananlar ise, hiçbir sembolizme ihtiyaç bırakmayan bir acı tablo çiziyor.

Emekçi halkımızın emeği ve alınteriyle kamu hazinesine katılan vergilerle kendine Saray inşa eden, Saray’ında altın kaplamalı koltuklarda oturup lüks içinde yaşayan, dünyanın en yüksek ödeneklerinden birini hiçbir denetim olmadan harcayan Erdoğan, tam da insanlarımızın toplu halde katledildiği bir günde yemin etmektedir.

Bir yanda Çorlu’da hayatını kaybetmiş ve yaralanmış yurttaşlarımız; öbür yanda Saray’ın ihtişamı içinde diktatörlüğünü ilan etmeye hazırlanan bir başkan…

Bir yanda Soma’da kasıtlı bir cinayete kurban edilmiş 301 işçi kardeşimiz ve geride kalan acılı aileleri; öbür yanda servetinin ve lüksünün sınırları bilinmeyen bir başkan…

Ülkemizin içinde bulunduğu gerçekliğin, yani işçi ve emekçi düşmanı Saray düzeninin daha açık bir anlatımı söz konusu olamazdı.

Bu gerçek bu kadar açık olduğu içindir ki, dün Çorlu’da gerçekleşen katliamda hayatını kaybeden onlarca yurttaşımızın acısına rağmen yemin töreni iptal edilmemiştir.

Bu gerçek tüm çıplaklığıyla ortada olduğu içindir ki, Saray’ın ve diktatörün şatafatına gölge düşmesini istemeyenler Soma davasında bugün açıklanması gereken kararı erteletmiştir. 

Bu gerçek, siyasi partileriyle, devlet aygıtlarıyla, sermayesiyle ve başkanıyla bir bütün oluşturan halk düşmanı Saray Rejimi ile yoksullaştırılmış, çaresizleştirilmiş, ölüme ve katliamlara terk edilmiş emekçi halkımız arasındaki kavganın gerçekliğidir.

Çok acılar çekmiş ve çekmekte olan halkımız, bugün katliamlar üzerine yemin edenlerin, yoksul emekçileri katar katar ölüme gönderirken Saray’larında sefa sürenlerin hakkından gelecek.

Saray ve zenginlik heveslisi, gösteriş ve şatafat meraklısı halk düşmanları hesap verecek.

Bu harami saltanatı yıkılacak!"