'Tipi hayatı felç etti' paylaşımına DHKP-C üyeliği suçlaması

'Tipi hayatı felç etti' paylaşımına DHKP-C üyeliği suçlaması

TKP üyesi Emre Gelir sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Gelir’e gözaltı sırasında; paylaştığı haberler, Gülmen, Özakça ve Gezi Direnişi, Deniz Gezmiş ve Erdal Eren’e kadar hemen hemen her türlü paylaşımından dolayı “DHKP-C üyeliği” suçlaması yöneltildi.

Tuğba Özer

Çorlu’da makina mühendisi olarak çalışan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Emre Gelir, sosyal medya hesabından paylaştığı haber, köşe yazısı, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, Gezi Direnişi, Erdoğan’a ilişkin atılan bir tweete kadar yaptığı paylaşımlar nedeniyle “DHKP-C üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alındı.Tekirdağ’da 7 gündür gözaltında tutulan Emre Gelir, bugün çıkarıldığı savcılık tarafından ifadesi bile alınmadan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Gelir, yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı.

Gelir’e gözaltı sırasında sorulan soruların büyük bir bölümünü Nuriye Gülmen ve Semih Özakça paylaşımları oluşturdu. Söz konusu sorularda Semih Özakça’dan, beraat etmesine rağmen “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılanmaya devam ediyormuş gibi bahsedilmesi dikkat çekti.

‘HOŞ GELDİN NURİYE GÜLMEN’ DEMEK SUÇ OLDU

Gelir’e sorulan Gülmen ve Özakça paylaşımlarından bazıları şöyle:

“Genç yoldaşlarımızla birlikte Nuriye, Esra ve Semih’i ziyaret ettik. Umudumuzu direncimizi, kararlılığımızı büyüttüler. Emekçiler kazanacak, hep birlikte kazanacağız. Mutlaka kazanacağız.”

“Hoşgeldin Nuriye Gülmen”

“Adalet ve eşitlik için direniyorlar. Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça tam 200 gündür açlık grevinde.”

Gelir’in, “Söz konusu paylaşımları ne amaçla gerçekleştirdiniz?” Şeklinde yöneltilen soruya verdiği yanıt ise şöyle:

“Söz konusu paylaşımları ben gerçekleştirdim. Haksız yere olduğunu düşündüğüm KHK ile haksız yere işlerinden atılıklarını düşündüğüm bu öğretmenlerle ilgili kamuoyu oluşturmak adına duyarlılık göstermek için böyle paylaşımlarda bulundum.”

‘TİPİ HAYATI FELÇ ETTİ’

Gelir’e sorulan bir diğer paylaşım ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilişkin Twitter üzerinden retweet ettiği bir gönderi oldu. Gelir, Erdoğan’ın fotoğrafı ile birlikte ‘tipi hayatı felç etti’ yazılan söz konusu gönderiyi kendisinin paylaşmadığını sadece retweet ettiğini söyledi.

ERDAL EREN, DENİZ GEZMİŞ…

Gelir’e yöneltilen sorular arasında 17 yaşında 12 Eylül mahkemesi tarafından yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren hakkında retweet ettiği bir paylaşım da soruldu. Gelir soruya, “Yaşı büyütülerek idam edilen bir çocuğun ölüm yıl dönümü olması vesilesiyle bu paylaşımı ben de paylaştım” şeklinde yanıt verdi.

İleri Haber yazarı Metin Çulhaoğlu’nun kaleme aldığı “ Deniz Gezmiş, parkası ve ötesi” başlıklı yazı da Gelir’e soruldu:

“23 Aralık 2017 tarihli 'Metin Çulhaoğlu yazdı: Deniz Gezmiş, parkası ve ötesi’ ibareli ve Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO) terör örgütünün kurucu örgütünün kurucu üyelerinden olan ve 9 Ekim 1971 tarihinde idam cezasına mahkum edilen Deniz Gezmiş isimli şahsın fotoğrafının yer aldığı paylaşım yapıldığı anlaşılmıştır. Söz konusu paylaşımı ne amaçla gerçekleştirdiniz?”

Çulhaoğlu'nun söz konusu yazısı buradan okunabilir.

SERBEST BIRAKILDI

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Gelir'in 'örgüt üyeliği' suçlamasından adli kontrol şartı ile 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından ise adli kontrol tedbiri konulmadan serbest bırakılmasına karar verildi.