Tibet'ten yaban sığırı ithal edilecek

Tibet'ten yaban sığırı ithal edilecek

Et fiyatlarının durdurulamaz yükselişi karşısında AKP/Saray Rejimi çareyi devlet eliyle Tibet'ten yaban sığırı ithal etmekte buldu.

Türkiye'de uygulanan tarım ve hayvancılık politikaları sonucunda yerli hayvan eti üretiminin tasviye olması ve et fiyatlarının durdurulamaz yükselişi karşısında AKP/Saray Rejimi çareyi devlet eliyle sığır ithal etmekte buldu.

Güneydoğu Asya’da özellikle Hindistan ve Tibet’te yaşayan yaban sığırlarının (Bibos ve Poephagus) gümrük vergisi yüzde 135’ten yüzde 26’ya düşürüldü.

Bakanlar Kurulu’nun Resmi Gazete’nin 27 Haziran 2017 tarihli sayısında yayınlanan Kararı ile canlı hayvan, karkas et, buğday, arpa ve mısırın ithalatında uygulanan gümrük vergileri de düşürüldü.

Yaban sığırı olarak bilinen ve Güneydoğu Asya’da yaşayan Bibos ve Poephagus alt cinsi sığırların gümrük vergisi yüzde 135’ten yüzde 26’ya düşürülmesi kararı, Avrupa ve Latin Amerika’da yeterli sayıda hayvan bulunmaması nedeniyle Asya’da ithal et aranışı olarak değerlendirildi.

Söz konusu ithalatın devlet eliyle yapılacağı belirtilirken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ithalattan yerli üreticinin etkilenmeyeceğini iddia etti.

DAHA FAZLA