TGS ve Kadıköy Belediyesi’nden ortak Uğur Mumcu etkinliği

TGS ve Kadıköy Belediyesi’nden ortak Uğur Mumcu etkinliği

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Uğur Mumcu’nun katledilişinin 24. yılı nedeniyle Kadıköy Belediyesi ile birlikte ortak ‘Basın öne Eğilmesin’ etkinliği düzenliyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS); Kadıköy Belediyesi ile birlikte ortak ‘Basın öne Eğilmesin’ etkinliği düzenliyor. 

Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun katledilişinin 24. yılı nedeniyle yapılacak olan etkinlik 24 Ocak Salı günü  Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak. 

Hasan Fehmi'den, Abdi İpekçi'ye, Metin Göktepe'den Hrant Dink'e katledilen gazetecilerin Uğur Mumcu şahsında anılacağı etkinlikte, geçmişten bugüne Türkiye'de basın özgürlüğü konuşulacak. Basına yönelik sansürler, gazetecilere yönelik baskıların konuşulacağı etkinliğe Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz sahibi Orhan Erinç, Cumhuriyet gazetesi yazarı Şükran Soner ve kısa bir süre önce tahliye olan dil bilimci Necmiye Alpay konuşmacı olarak katılacak.

TUTUKLU GAZETECİLERİN MESAJLARI OKUNACAK

Cezaevinde bulunan gazeteciler Kadri Gürsel, Musa Kart ve Turhan Günay'ın mesajlarının okunacağı etkinlikte, Erdal Erzincan da müzik dinletisiyle yer alacak.

Türkiye basınının duayen isimlerinden araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te Ankara'da bulunan Karlı sokaktaki evinin önünde düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

DAHA FAZLA