TFF, Vodafone Arena'nın adını değiştirdi

TFF, Vodafone Arena'nın adını değiştirdi

Türkiye Futbol Federasyonu, içinde "arena" ifadesi yer alan Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor ve Şanlıurfaspor'un statlarının isimlerini değiştirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 8. Uluslararası Türk Dili Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, stadyumlara "arena" adının verilmesine tepki göstererek, "Bir özentidir gidiyor, kendi dilimizin zenginliği varken adeta biraz ağır olacak ama hayvanların yarıştırıldığı malum arenaları kalkıp spor salonlarında isim olarak kullanmak kibar değil, şık değil" demişti. 

Erdoğan'ın 'arena' çıkışının ardından ilk adım Galatarasay'dan gelmiş ve TT Arena adı "Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu" olarak değiştirilmişti. 

Galatasaray'ın ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF); içinde "arena" ifadesi yer alan statların adlarını "stadyum" olarak değiştirdi. TFF'nin resmi internet sitesinde bulunan program bölümünde, Beşiktaş'ın iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Vodafone Arena'nın adı Vodafone Stadyumu olarak yer aldı.

[ih2]

Galatasaray'ın iç saha maçlarını oynadığı Türk Telekom Arena'nın ismi Türk Telekom Stadyumu, Aytemiz Alanyaspor'un rakiplerini ağırladığı Bahçeşehir Okulları Arena'nın adı ise Bahçeşehir Okulları Stadyumu olarak yazıldı. TFF 1. Lig'e veda eden Şanlıurfaspor'un iç saha maçlarını yaptığı GAP Arena'nın ismi ise GAP Stadyumu olarak değiştirildi.

DAHA FAZLA