Tepkilerin ardından botanik bahçe konusunda geri adım

Tepkilerin ardından botanik bahçe konusunda geri adım

İÜ Botanik Bahçesi'nin tahliyesine ilişkin tepkilerin ardından bir açıklama yapıldı.

Diyanet'e devredilmesinin ardından müftülük için tahliye edilmesi planlanan İstanbul Üniversitesi (İÜ) Botanik Bahçesi'ne yönelik alınan bu karara gösterilen tepkinin ardından İÜ tarafından konuya ilişkin bir açıklamaya yapıldı. 

Açıklamada botanik bahçede sadece binaların boşaltılacağı söylendi.

Açıklamanın tam metni ise şöyle:

"İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri tarafından eğitim ve bilimsel amaçlı olarak kullanılmaya devam edecek.

Botanik Bahçesi’nde sadece binalar boşaltılacak. Binada yer alan laboratuvarlar ve eğitim alanları ise İÜ Beyazıt Yerleşkesi’ndeki başka bir binada faaliyet göstermeye devam edecek.

İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Müftülüğü arasında alınan karar doğrultusunda İÜ Botanik Bahçesi’nden sadece bahçede yer alan binalar taşınacak. İstanbul Müftülüğü, var olan İÜ Botanik Bahçesi’nin daha da iyi hale gelmesi için İstanbul Üniversitesi ile ortak çalışmalar yürütecek.

1935 yılında kurulan ve ağaç, çalı, otsu tropik ve subtropik 5000 adet bitki içeren İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi, İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri tarafından eğitim, uygulama dersleri ve bilimsel amaçlı olarak kullanılmaya devam edecek.

Söz konusu binada çalışmalarına devam eden öğretim üyeleri ve laboratuvarlar ise geçici olarak İÜ Beyazıt Yerleşkesi’ndeki başka bir binaya taşınacak. 2015 yılında yıkılarak İÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde yenileme çalışmaları devam eden Vezneciler Yerleşkesi’ndeki İÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Binası’nın tamamlanması ile birlikte ise laboratuvarlar ve çalışmalarını sürdüren öğretim üyeleri kalıcı olarak bu binaya yerleşecek.

DAHA FAZLA