Tekirdağ’da direnişteki MEDLOG işçilerine destek ziyareti

Tekirdağ’da direnişteki MEDLOG işçilerine destek ziyareti

Tekirdağ’da sendikalı oldukları için işten çıkartılan MEDLOG işçilerine sendika, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler dayanışma ziyaretinde bulundu.

Tekirdağ’da sendikalı oldukları için işten çıkartılan MSC/MEDLOG işçilerine sendika, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler tarafından dayanışma ziyareti gerçekleştirildi.

Dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü olan MSC’ye bağlı (Mediterranean Shipping Company) lojistik şirketi MEDLOG’da işçiler DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılmıştı.

Tekirdağ’da demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler direnişteki işçilere bir destek ziyaretinde bulundu. TKP, Eğitim Sen, BES, ÖDP ve CHP tarafından dün yapılan ortak dayanışma ziyaretinde, işçilere dayanışma duyguları iletildi.

İŞÇİLERE ÜCRET VE TAZMİNAT HAKLARI VERİLMEDİ

Nakliyat İş Genel Kaşkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu yaptığı basın açıklamasında, sendikalı olmanın anayasal hak olduğunu, ekmeğini bir lokma daha büyütmek için sendikalı olan emekçilerin hukuksuzca işten çıkarıldığını anlattı. İşçilerin işlerine iade edilmeleri gerektiğini ifade eden Küçükosmanoğlu, aynı zamanda işten çıkartılan emekçilerin çalışma ücretleri ile kıdem ve ihbar tazminatlarının da ödenmediğini hatırlattı.

‘BU HEPİMİZİN DAVASI’

Küçüksmanoğlu açıklamayı şu sözlerle sonlandırdı: “Bu dava işçi sınıfı davası, bu dava ekmek kavgası davası, bu dava dünyanın en haklı davasıdır. Buradaki dava işten çıkartılan altı işçimizin değil buradaki herkesin davasıdır.”

MSC/MEDLOG

Dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü olan MSC (Mediterranean Shipping Company) Dünya çapında 6 kıtada 490 ofis de 54,000 çalışanı ile dünyanın her yerine taşımacılık yapmakta. MSC’nin Türkiye’deki konteyner taşımacılığını ise 2011 yılında kurulan MEDLOG Lojistik şirketi yapıyor.

MEDLOG lojistik şirketinin yurtdışındaki çalışanları sendikalıyken Türkiye’de sendikal örgütlülük baskılarla engelleniyor. MSC/MEDLOG firması, 2016 yılının Ağustos ayından bu yana, sendikalaşmak istediği için 168 işçiyi işten attı.