Tekirdağ Kavacık mahallesi halkı: Şirket defol köyümüz bizimdir!

Tekirdağ Kavacık mahallesi halkı: Şirket defol köyümüz bizimdir!

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde bulunan Kavacık mahallesinde halk Traktaş Madencilik'in taş ocağı tesisinin faaliyet alanını genişletmek amacıyla toplantı düzenlemesine izin vermedi.

Traktaş Madencilik granit taş ocağı faaliyetlerini bir süredir Tekirdağ'ın Saray ilçesine bağlı Kavacık mahallesinde sürdürüyordu. Şiket, tesisinin faaliyet alanını genişletmek amacıyla toplantı düzenlemek için çağrıda bulundu. Kavacık mahallesi halkı toplantıya katılım göstermedi ve  şirket yetkililerinin toplantının yapılacağı kahvehaneye girişini engelledi. Saray Doğayı Koruma Derneği ve Doğal Yaşamı Koruma Vakfı'nın da destek verdiği eylemde mahalle halkı kahvenin önünde toplanarak toplantıya müsaade edilmeyeceğini açıkladı ve şirket yetkililerine toplantı yaptırmadı.

"TOPRAKLARIMIZI VE ORMANLARIMIZI SERMAYEYE TALAN ETTİRMEYİZ" 

Mahalle muhtarının okuduğu basın açıklamasında, “Bu köy çok eski bir yerleşim alanı. Hala Bulgarlardan kalma evler var. Böyle tarihi bir yeri yok etmeye kimsenin gücü yetmez. Ormanlar sadece Orman Bakanlığı’nın değil. Maden daireleri kağıt üzerinden yerleri böyle sermayedarlara satıyor. Burada yaşayan insanları düşünmüyor. Biz köyümüzü yok ettirmeyeceğiz.  Topraklarımızı ve ormanlarımızı sermayeye, patronlara talan ettirmeyiz" denildi.

Basın açıklamasının ardından, mahalle sakinleri, mahallelerinde taş ocağı istemediklerinin ve yaşadıkları doğayı korumak için mücadelelerinde kararlı olduklarının altını bir kez daha çizerek eylemlerini sonlandırdılar.

DAHA FAZLA