‘Tek suçumuz polisin uzun saçımızı beğenmemesi’

‘Tek suçumuz polisin uzun saçımızı beğenmemesi’

Saçlarının uzun olması bahanesiyle polisler tarafından karakolda dayak yediklerini anlatan genç, “Tek suçumuz polisin bizim uzun saçımızı beğenmemesi” dedi. 

Selim Akdoğan isimli bir genç Çankırı’da sivil polislerin, saçlarının uzun olması nedeniyle kendisine ve beraberindekilere şiddet uyguladığını söyledi. Gözaltına alınan gençler daha sonra serbest bırakılırken haklarında 'Cumhurbaşkanına hakaretten' işlem yapıldığı öğrenildi.

Şehir merkezinde arkadaşları ile gezerken sivil bir kişinin kendilerine ‘'Palyaçolar'' diye hitap ettiğini söyleyen Akdoğan ‘'Palyaçolar gelin buraya, bu saçınız başınız ne lan' şeklinde hakarete maruz kaldık. Aramızda tartışma çıkınca kardeşim Yavuz ve arkadaşlarım Ali Salih Metin, Burçin Dombaz ile birlikte bizi gözaltına aldılar'' dedi ve şunları söyledi:

“Polisler beni, ağabeyimi ve iki arkadaşımızı ters kelepçe vurup Asayiş Şube'ye götürdü. Emniyette en az 10 polisin şiddetine maruz kaldık. Merdivenlerden başlayarak 4. kata kadar dayak yedik. Burnum kırıldı. Koridorda saçlarımdan sürükleyip yumruk attılar ve suratıma tekme vurdular, copladılar. Burçin'in kafasında çatlak, ağabeyim Yavuz'un sırtında morluklar var. Ali de şiddete uğradı. Tek suçumuz polisin bizim uzun saçımızı beğenmemesi.

‘KILIF BULMAK İÇİN ‘ERDOĞAN’A HAKARET’ DEDİLER’

Sonra da şiddete kılıf bulmak için bizim Cumhurbaşkanına küfür ettiğimizi öne sürdüler. Aksine emniyette bize ve ailemize galiz küfürler edildi. Darp raporu aldık, şikayetçi olduk” 

Çankırı Valiliği, polisler hakkında soruşturma başlattı. 

DAHA FAZLA