Tedavisi süren Muzaffer İzgü: Okuyan insan hayal kurar, düşünür, sorgular, birey olur

Tedavisi süren Muzaffer İzgü: Okuyan insan hayal kurar, düşünür, sorgular, birey olur

Hastanede tedavisi süren Türk edebiyatının usta isimlerinden Muzaffer İzgü, "Bu ülkeye bir yığın okur yetiştirdim. Ne mutlu bana çocuk okuyorsa. Okuyan insan hayal kurar, hayal kuran insan düşünmeye başlar. Düşünen insan soru sormaya başlar. Bir kişi soru sordu mu birey oluyor" dedi.

Geçtiğimiz hafta kan değerleri düştüğü için İzmir'de hastaneye kaldırılan Türk edebiyatının usta isimlerinden Muzaffer İzgü, okurlarına mesaj gönderdi. 

"OKUYUN, OKUTUN"

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 84 yaşındaki İzgü; "Okurlarım lütfen başkasını da etkilesin. Okudukları içinde kalmasın. Okusunlar, okutsunlar. Ancak o zaman yararı olur. 'Okudun, sende kalsın' yok." dedi.

"OKUYAN İNSAN HAYAL KURAR, DÜŞÜNÜR, SORGULAR, BİREY OLUR"

İzgü, okumanın birey olma için önemini vurgulayarak, "Bu ülkeye bir yığın okur yetiştirdim. Ne mutlu bana çocuk okuyorsa. Okuyan insan hayal kurar, hayal kuran insan düşünmeye başlar. Düşünen insan soru sormaya başlar. Bir kişi soru sordu mu birey oluyor" dedi.

"DOĞDU, OKUDU, DÜŞLER KURDU, YAZDI VE GİTTİ DESİNLER"

Hasta olduğunu öğrenen çok sayıda kişinin ziyaretine geldiğini anlatan İzgü, "Muzaffer İzgü doğdu, okudu, düşler kurdu, yazdı ve gitti desinler. En güzel şey. Kalıcılık bence budur. Okurlarım, halkım her zaman yanımda, arkamda... Bundan güzel bir şey olabilir mi?" değerlendirmesinde bulundu.

"ARTIK HAYAL KURMUYORUM"

Son 2 yıldır yazmayı bıraktığını belirten İzgü, hastaneden çıkınca ne yapmak istediği sorulunca; "Hiçbir şey. Otururum, düşünürüm. Artık hayal kurmuyorum. Hayal kurarsam yazmam gerek. Onlara uzağım. Yaşamım normal bir insanın yaşamı olsun" diye konuştu. 

DAHA FAZLA