Tecavüzcüyü öldüren Nevin Yıldırım'ın duruşması yapıldı: Karar tarihi belli oldu

Tecavüzcüyü öldüren Nevin Yıldırım'ın duruşması yapıldı: Karar tarihi belli oldu

Kendisine defalarca kez tecavüz ederek şiddet uygulayan Nurettin Gider'i öldüren Nevin Yıldırım'ın temyiz duruşması bugün Yargıtay'da görüldü. Yıldırım'la ilgili karar 21 Eylül'de açıklanacak.

Isparta’nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünde 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012’de kendisine defalarca kez tecavüz eden, şantaj yapan ve şiddet uygulayan 35 yaşındaki Nurettin Gider’i öldürmüş ve sonrasında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Verilen ceza  avukatlar tarafından temyize götürülmüştü. Yıldırım'ın temyiz duruşması bugün Yargıtay'da görüldü.

25 avukatın yer aldığı duruşmada Nevin Yıldırım’ın avukatları savunma yaptı. Savunmaların ardından karar veren mahkeme, dava ile ilgili son kararın 21 Eylül’de açıklanacağını duyurdu.

'BU BİR MEŞRU MÜDAFAA DOSYASI'

Duruşma sonrası avukatlar adına açıklama yapan Avukat Fatoş Hacıvelioğlu bütün savunmayı TCK’nin 25 ve 27. maddelerine göre kurduklarını bu olmaz ise de haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmasını talep ettiklerini söyledi. Hacıvelioğlu, “Bu bir meşru müdafaa dosyası. Kurtulamayacağı sistematik bir tecavüze maruz kalıyor Nevin. En azından meşru müdafaa ve haksız tahrik indirimi uygulanacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

DAHA FAZLA