'Tecavüz yasası 14 yaşındaki çocuğa tecavüz eden AKP'li vekilin kardeşini kurtarmak için'

'Tecavüz yasası 14 yaşındaki çocuğa tecavüz eden AKP'li vekilin kardeşini kurtarmak için'

AKP'nin, çocukları tecavüz failleri ile evlendirmenin önünü açan  tasarısının 25. Dönem AKP Milletvekili Ali İnci'nin kardeşi Yusuf İnci ile ilgili olduğu yazıldı.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk 25. Dönem AKP Milletvekili Ali İnci'nin kardeşi Yusuf İnci'nin Sakarya'da 14 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz ettiğini ve tecavüzcülere af getirecek olan yasa teklifinin bu sebeple Meclisten geçirilmeye çalışıldığını yazdı.

Öztürk'ün yazısına göre istismar skandalı 2014 yılının Mart ayında Sakarya Barosu Başkanlığı'na gelen bir e- posta ile ortaya çıktı. İstismarın yaşandığı Sakarya'nın Pamukova İlçesine giden baro başkanı ve avukatlar iddiaları araştırınca 14 yaşındaki çocuğa tecavüz edenin AKP Milletvekili Ali İnci'nin kardeşi Yusuf İnci olduğunu öğrendi.

YURT DIŞINA KAÇMIŞ

İnci'nin adının soruşturmada dahi geçmemesi üzerine avukatlar ilgili makamlara başvurular yapmış ancak o sırada İnci yurtdışına kaçmış. Türkiye'ye dönmeyen Yusuf İnci hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Öztürk yazısını şöyle noktalamış:

"Sonra bir gün bakarsınız TBMM'den bir yasa çıkarılmış. Tecavüzcüsüyle evlenenler affedilecek. Bazı vakıf yurtlarındaki olaylar örtülecek. Bugün ele alınacak yasa teklifi ile siz kimleri kurtardığınızı biliyor musunuz?"