Tecavüz sanığına 'birbirlerini önceden tanıyorlardı’ beraati!

Tecavüz sanığına 'birbirlerini önceden tanıyorlardı’ beraati!

43 yılla yargılanan tecavüz sanığı 'önceye dayalı ilişkileri vardı’ denilerek beraat ettirildi.

Diyarbakır'da, 36 yaşındaki M.D.'nin evine zorla girip tecavüz eden, telefonda cinsel tacizde bulunup ölümle tehdit ederek parasını yağmalayan Y.G. “tecavüz”, “yağma” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından beraat etti. 

DHA'nın aktardığına göre; Y.G.'yi sadece “cinsel taciz” ve “ruhsatsız silah taşımak” suçlarından cezalandıran mahkeme, gerekçeli kararında tarafların birbirlerini tanıdıkları ve önceye dayalı bir ilişkileri olduğu iddialarıyla, "sanığın suçları işlediğini gösterir kesin ve inandırıcı delil elde edilemedi" denildi.

SERBEST BIRAKILDI, TELEFONLA TACİZ ETTİ

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Y.G., soruşturmanın devam ettiği dönemde M.D.'ye cinsel taciz ve tehdit içerikli mesajlar gönderdi. M.G.'nin telefonunu inceleyen savcılık, şüphelinin cinsel taciz mesajları gönderdiğini tespit etti.

14 Ocak 2015'te Y.G. hakkında, 'Nitelikli cinsel saldırı', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Nitelikli yağma', 'Cinsel taciz' ve 'Ruhsatsız silah ve mermi bulundurma' suçlarından 21 yıldan 43 yıla kadar hapis istemiyle 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

SAVCI, SANIK HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMASINI TALEP ETTİ

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, tecavüze maruz bırakılan M.D.'nin çamaşırında sanığa ait DNA profilinin tespit edildiğini, Y.G.'nin ayrıca genç kadına cinsel taciz içerikli mesajlar gönderdiğini de ifade etti. Sanığa tüm suçlardan ceza verilmesini isteyen savcı, Y.G. hakkında mağdurun evine girdikten sonra rızası dışında kalmaya devam ettiği için “Konut dokunulmazlığını ihlal” ve mağdura gönderdiği mesajlar nedeniyle “Tehdit”ten suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

SADECE CİNSEL TACİZ VE RUHSATSIZ SİLAHTAN CEZA

Kararını açıklayan mahkeme, Y.G.'nin 'nitelikli cinsel istismar', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Yağma' suçlarından "kesin, somut ve inandırıcı delil elde edilemediği" gerekçesiyle beraatine karar verdi. Y.G.'ye 'cinsel taciz' suçundan 4 ay 15 gün, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan da 1 yıl hapis ve 600 lira adli para cezası verildi.

SKANDAL GEREKÇE: ÖNCEYE DAYALI TANIŞIKLIK!

Mahkemenin gerekçeli kararında, sanık ve mağdurun birbirlerini önceden tanıdıkları ve önceye dayalı ilişkilerinin olduğu ileri sürülerek, "Uzmanlık raporunda mağdur üzerinde farklı genotipe rastlandığı tespit edilmiştir. Olay günü alınan cinsel saldırı raporunda, mağdurun zorlamaya maruz kalmadığı anlaşılmıştır. Paranın mağdurdan zorla alındığına ilişkin kendi ifadesi dışında delil yoktur. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde garanti altına alınan masumiyet karinesi uyarınca soyut iddia dışında sanığın suçları işlediğini gösterir kesin ve inandırıcı delil elde edilememiştir" denildi.

DAHA FAZLA