Tecavüz faili otobüs şoförünün 'öldürmeye teşebbüsten' de yargılanması istendi

Tecavüz faili otobüs şoförünün 'öldürmeye teşebbüsten' de yargılanması istendi

Ankara’da bir otobüste tecavüze uğrayan kadının tecavüz failinin ‘öldürmeye tam teşebbüs’ten de yargılanması isteniyor.

Müşteki avukatı Hüsniye Şimşek tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bir dilekçe sunularak tecavüz faili İbrahim Tuncay’ın ‘öldürmeye tam teşebbüs’ suçundan da yargılanması istendi. 

Dilekçede kadının, boğulmanın etkisiyle idrarını altına kaçırdığı hatırlatılarak saldırganın öldürmeye teşebbüs ettiği şu ifadelerle anlatıldı:

“Boğulmanın son aşamasında vücut tam kontrol edilemez hale gelir. Boğulan kişi bu son aşamada kaslarını kontrol edemediği için idrarını bırakabilir.”

Ankara’da kullandığı 530 numaralı Özel Halk Otobüsüne binen 37 yaşındaki İngilizce öğretmeni kadına tecavüz eden İbrahim Tuncay hakkında 50’ye yakın suç dosyası olduğu ortaya çıktı. Saldırganın daha önce de cinsel istismar suçundan birden fazla kez yargılandığı ve her defasında ceza almadan kurtulduğu dilekçede yer alan bilgiler arasında.

Öte yandan bu tecavüz skandalının yaşandığı hafta aynı bölgede dolmuş yolcusu bir kadının da tecavüze uğradığı ortaya çıktı.

SALDIRGANIN İFADELERİ ÇELİŞKİLİ

Saldırgan Tuncay, savunmasında bilindik bir yöntem izleyerek tecavüz ettiği kadın ile tanıştıklarını çelişkili ifadelerle beyan ediyor. İlk ifadesinde sosyal medyadan tanıdığını söyleyen saldırgan daha sonra kadının sürekli kendi sürdüğü otobüsü kullandığı için tanıştıklarını öne sürerek kendini aklamaya çalışıyor.

Savcılığa sunulan dilekçede, gerek emniyetteki gerekse hakimlikteki sorgusunda tecavüz suçunu işlediğini kabul ettiği belirtilen saldırgan İbrahim Tuncay’ın suçu ikrar etmesine rağmen işlediği suçtan kurtulmak için ‘rızası vardı’, ’beni tahrik etti’ gibi ifadelere sığındığı da kaydediliyor.

ÖLDÜRME KASTI DİKKATE ALINMADI

Dilekçede tecavüz faili İbrahim Tuncay’ın öldürme kastı ile hareket etmesine rağmen soruşturma ve tutukluluğa sevk aşamasında bu suçun dikkate alınmadığı belirtilerek, saldırganın kadının boğazını sıkarak bayılttığı, öldüğü düşüncesi ile tecavüz ettiği, ölmediğini fark edince de şikayetçi olmayacağına kanaat getirerek gitmesine izin verdiği ifade edildi.

‘SOSYAL MEDYADAN TANIYORUM’

Tecavüz faili Tuncay’ın savunmasında saldırıda bulunduğu kadın ile sosyal medyada tanıştığını söylediği ve kadına ait olmadığı halde ’erotik’ olarak adlandırılabilecek bir hesaptan bahsettiği öğrenildi.

Tecavüze maruz kalan kadının ise uzun süredir kullanmadığı İnstagram hesabında sadece öğrencileri ile fotoğraf ve paylaşımlarının bulunduğu, başka da hiçbir sosyal medya aracı kullanmadığı dilekçede ifade edildi.

Saldırgan, bir başka beyanında ise kadını sürekli kendi kullandığı 530 numaralı Özel Halk Otobüsüne bindiği için tanıdığını ve ücret vermediğini öne sürdü. Ancak tecavüze maruz kalan kadının bu aracın bulunduğu güzergahı hiç kullanmadığı otobüse de ilk kez bindiği öğrenildi.

‘TELEFONDA KONUŞTUK’

Saldırgan başka bir beyanında ise yine tanışıyor izlenimi vermek için tecavüz ettiği kadın ile ‘telefon konuşmaları olduğunu iddia etti. 

Müştekinin avukatı Şimşek, müvekkilinin saldırgan ile hiçbir konuşmasının olmadığını kanıtlamak için  konuşma kayıtlarının dosyaya kazandırılmasını talep etti.

ÖZGECAN İLE AYNI

Dilekçede yaşanan saldırının, bindiği minibüste saldırıya uğrayan ve öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ile tümüyle aynı olduğu bu sefer saldırıya maruz kalan kadının  şans eseri hayatta kaldığı anlatılıyor.

Ayrıca saldırgan Tuncay’ın savunması ile Özgecan Aslan’ı katleden şahsın savunmasının benzer olduğuna da vurgu yapılıyor.

BAŞKA BİR KADIN DA MİNİBÜSTE TECAVÜZE UĞRAMIŞ

Dilekçede aynı hafta ve yine aynı bölgede başka bir kadının da tecavüze uğradığı belirtilerek, “Müvekkilin yaşadığı olayla aynı hafta haricen öğrendiğimiz kadarıyla aynı bölgede bir dolmuş yolcusu da tecavüze uğramıştır. Yine bir kadın bir binaya sokularak tecavüze uğramıştır” dendi.

 

DAHA FAZLA