Tecavüz etti, mahkemede 'öbür dünya' savunması yaptı

Tecavüz etti, mahkemede 'öbür dünya' savunması yaptı

Tecavüz zanlısı şahıs mahkemede 'öbür dünya' savunması yaptı.

Erzurum'da, 21 yaşındaki üniversite öğrencisi D.B.'ye şantajla tecavüz etmekten tutuklu yargılanan evli ve 1 çocuk babası M.B. adlı şahsa 'cinsel saldırı' suçundan 15 yıl hapis cezası verildi. M.B.'ya ayrıca, 'şantaj' suçundan 2.5 yıl hapis, 10 bin lira adli para, 'hakaret' suçundan ise 6 ay hapis cezası verildi.

Geçen haziran ayında meydana gelen cinsel istismar olayında M.B., genç kadını aracına bindirirek ıssız bir yere götürdü. D.B.'ye arkadaşıyla aralarında geçen ilişkiden haberi olduğunu söyleyen M.B., kendisiyle de birlikte olması şantajıyla ailesine bu durumu anlatmayacağını söyledi.

DHA'nın aktardığına göre; M.B., devamlı olarak telefonla arayıp, mesaj gönderdiği genç kadına şantajlarını sürdürdü. D.B.'ye gönderdiği kısa mesajda M.B., "Sen, kendin geleceksin. Benimle zevk alarak, birlikte olacaksın. Gözünden bir damla yaş gelmeyecek. Sana bir saat müsaade. Haber vermezsen olacaklardan kork" dedi. Olanların başka şehirdeki ailesi tarafından duyulmasından korkan D.B., konuşmak için M.B. ile yeniden buluştu. Genç kadını araca bindiren M.B., aracın kapılarını kilitleyerek D.B.'ye tecavüz etti. Cinsel istismarın ardından M.B. şantajlarını sürdürdü. D.B., polise başvurarak, M.B.'den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine M.B. tutuklandı.

M.B. hakkında Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. M.B. mahkemede, "Kıyamet koptuğunda Mahkeme-i Kübra'da buradaki herkes, şahit olsun. Benim yüzüm ak, vicdanım rahat. Yastığa başımı rahat koyuyorum. O, düşünsün. Öbür dünyada bu suçlardan o, cehenneme gidecek" şeklinde skandal ifadelerle kendini savunmaya çalıştı.

Mahkeme Başkanı Server Şimşek ise, "Sana o yetkiyi kim verdi? Kimin cehenneme gideceğine sen mi karar veriyorsun? Sen, şu an buradaki suçlar ile ilgili mükellefsin. Öbür dünyada ne olacak, kimse bilemez. Sen de bilemezsin ben de" diyerek, tutuklu sanığa tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti, M.B.'ye 'cinsel saldırı' suçundan 15 yıl hapis cezası verdi. Heyet, iyi hal indirimi uygulamadığı M.B.'ye ayrıca 'şantaj' suçundan 2 yıl 6 ay hapis, 10 bin lira adli para ve 'hakaret' suçundan ise 6 ay olmak üzere toplam 18 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, genç kadının araçta kilitli tutulmasının 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçunu oluşturduğu kanaatine vararak M.B. hakkında bu suçtan da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

DAHA FAZLA