TBMM'de 'Che' tişörtü giymek isteyen Dev-Lis'lilere polis müdahalesi

TBMM'de 'Che' tişörtü giymek isteyen Dev-Lis'lilere polis müdahalesi

İsmail Kahraman'ın sözlerine karşı CHP'li Ali Haydar Hakverdi’nin Devrimci Liseliler’le (Dev-Lis) birlikte TBMM'de yapmak istediği basın toplantısına polis müdahale etti. Che tişörtü giymek isteyen gençlerle polis arasında arbede yaşandı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Che Guevara hakkında sarf ettiği 'katil kişilik, eşkıya, gerilla' gibi sözler üzerine TBMM'de Devrimci Liseliler (Dev-Lis) ile basın açıklaması yapmak isteyen TBMM Katip Üyesi CHP'li Ali Haydar Hakverdi'ye polisler engel oldu.

DHA'nın haberine göre, Hakverdi açıklamayı TBMM’nin içinde yapmak için bir süre polislerle müzakere etti. Ardından CHP milletvekili ve beraberindeki Devrimci Liseliler, bina dışına çıkarak basın açıklamasını burada yapmak istedi.

Hakverdi’nin konuşması başlamadan Che tişörtlerini giymeye çalışan liselilere polis engel oldu.Liseliler ile polis arasında Che tişörtleri nedeniyle kısa süreli bir arbede yaşandı.

Hakverdi’nin müdahalesiyle gerilim yatışmak üzereyken polis liselilerin ellerindeki Che tişörtlerinden bir tanesini almak istedi. Polis tişörtlerden bir tanesine el koyarken Hakverdi, diğer gençlerdeki tişörtlerinin alınmasını engelledi.

Misafirleriyle Meclis’in toplantı salonunda basın toplantısı düzenlediklerini bu güne kadar bir problem olmadığını hatırlatan Ali Haydar Hakverdi “Bütün bunlar Meclis Başkanı’nın Che açıklamasından sonra yaşanan olaylardır” dedi.

Polis, basın açıklamasını sadece Hakverdi’nin yapması şartıyla konuşmaya izin verdi.

Hakverdi de Che tişörtü giyen sekiz yaşındaki oğlu Bora ve Dev-Lis üyeleriyle beraber TBMM Basın Kapısı önünde konuyla ilgili açıklamasını yaptı.

.