‘Tayt giyen kızlardan şehvet duyuyorum’ diyen din öğretmeninin duruşması yine ertelendi

‘Tayt giyen kızlardan şehvet duyuyorum’ diyen din öğretmeninin duruşması yine ertelendi

“Ben tayt-pantolon giyen kızların bacak arasına bakınca şehvet duyuyorum” diyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Şahin’in duruşması yine ileri bir tarihe ertelendi.

İleri Haber

Beykoz Prof. Dr. İbrahim Canan Anadolu Lisesi’nde görevli bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Şahin hakkında, dersine girdiği bir sınıfta, “Ben tayt-pantolon giyen kızların bacak arasına bakınca şehvet duyuyorum” dediği için dava açılmıştı.

Öğretmenin yargılanmasına bugün Beykoz Adliyesi’nde görülen duruşma ile devam edildi. Duruşma bir kez daha ertelenerek bir sonraki duruşmanın 3 Nisan’da yapılmasına karar verildi.

Duruşma öncesi Eğitim Sen 2 Nolu Şube tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Davanın takipçisi olmaya devam edileceğinin belirtildiği açıklamada şunlar dendi:

“Beykoz İbrahim Canan Anadolu Lisesi’nde geçen yıl görev yapan bir öğretmenin kız öğrencileri kıyafetinden dolayı hedef gösterdiği, erkek öğrencileri ‘arkadaşının giydiği pantolon nedeniyle şehvet duyduğunu’ ifade etmesi için teşvik ettiği, cinsiyetçi söylemleri ile sürekli olarak kadınları ve çocukları aşağıladığı, okulun öğrencileri, velileri ve öğretmenleri tarafından sendikamıza beyan edilmişti. Eğitim Sen olarak 15 yıl önce bizlere ulaşan beyanlar nedeniyle suç duyurusunda bulunarak açılan dava sonucunda tüm duruşmaları takip ettik. Mevcut iktidar tarafından çocuk haklarını merkeze almayan politikalar üretilirken, çocukların istismarcılarla evlendirilmelerinin yolunu açan yasaların düzenlendiği, kamu denetimi olmayan tarikat yurtlarında çocukların yaşadığı cinsel istismar vakalarında yayın yasaklarına tanık oluyoruz. 

Mahkemelerin çocukları ilgilendiren istismar ve taciz vakalarında kararlarını verirken, Türkiye’nin kabul ettiği sözleşmeleri hayata geçirmelerinin bir insani yükümlülük olduğunu hatırlatıyor ve ilgili davaların her yerde takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

DAHA FAZLA