TAT Gıda, bugün greve çıkmaya hazırlanan işçilerin taleplerini kabul etti

TAT Gıda, bugün greve çıkmaya hazırlanan işçilerin taleplerini kabul etti

TAT Gıda, toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle bugün greve çıkmaya hazırlanan işçilerin taleplerini kabul etti.

TAT Gıda, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle bugün greve çıkmaya hazırlanan işçilerin taleplerini kabul etti.

Türk İş’e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası bugün greve çıkmaya hazırlandığı TAT Gıda ile devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu.

Sendika, görüşmelerde anlaşma sağlanması üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Sendikamızın uzun yıllardır örgütlü olduğu TAT GIDA SAN. A.Ş. işyeri ile devam eden 25. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Kurumun Mustafakemalpaşa  şubemize bağlı Tat Gıda San. Mustafakemalpaşa işletmesi, Tat Gıda San. Mustafakemalpaşa Sek işletmesi, Tat Gıda San. Karacabey işletmesi,  İzmir 3 nolu şubemize bağlı Tat Gıda San. Pastavilla işletmesi, Tat Gıda Söke fabrikalarında çalışmakta olan üyelerimize bu toplu iş sözleşmesi ile çok önemli kazanım ve iyileştirmeler sağlandı. “

NE OLMULŞTU?

TAT Gıda ile Tek Gıda-İş Sendikası arasında 1 Ocak'tan beri yapılan toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca 7 Haziran'da greve çıkma kararı alınmıştı.