Tarsus'ta 1 yıldır süren gizemli kazı sona erdi

Tarsus'ta 1 yıldır süren gizemli kazı sona erdi

Tarsus'ta polis ekiplerinin gözetiminde birkaç evin zemininde yaklaşık 1 yıldır sürdürülen kazının sona erdiği açıklandı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde Tarsus Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurunun defineciler tarafından öldürüldüğü iddiası üzerine 82 Evler Mahallesi'nde bulunan Küçük Sanayi Sitesi civarında birkaç evin zemininde 13 Kasım 2016 tarihinde başlatılan kazı çalışmasının sona erdiği açıklandı. 

Yaklaşık 1 yıl süren gizemli kazıyla ilgili hiçbir açıklama yapılmazken, kazı sırasında bölgeye girişine izin verilmeyen ve bilgi alma talebi reddedilen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bölgeye gelerek kazı alanını inceledi. 

Kazı alanını görüntüleyen ve sonrasında bir açıklamada bulunan CHP'li Atıcı, "Burada bir arkeologun çalışma yapması gerekiyordu. 'Burada bir İncil arıyoruz, yeraltı şehri arıyoruz' demeleri lazımdı. Millete açık açık söylenmesi lazımdı. Bir şey bulduysak davul zurnayla duyurmalıydık. Buraları kapattılar, yer altını açtılar. Bütün evlerin duvarlarını çatlattılar. Burası milletin yeriyse milletten gizli iş yapılmaz. Kazının bittiğini, kapatma emrinin verildiğini söylediler. İçeride arkadaşlardan bir kısmı da tepki de gösterdi" dedi.

DAHA FAZLA