Tarikat yurdunda öğrenciler yemekten zehirlendi

Tarikat yurdunda öğrenciler yemekten zehirlendi

Kadınlara yönelik saldırgan ifadeler kullanan ilahiyatçının kurucusu olduğu yurtta öğrenciler yemekten zehirlendi.

Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'nde yobaz İhsan Şenocak'ın kurucusu olduğu İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi'ne ait özel yurtta kalan 96 öğrenci, yedikleri yemekten sonra rahatsızlanınca gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı.

Yurtta yatılı kalan öğrenciler iddiaya göre dün akşam yemeğinden sonra mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye gitti. Kısa sürede 96 öğrenci aynı şikayetle 19 Mayıs ve Bafra Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan öğrencileri İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin yediği yiyeceklerden numune alarak soruşturma başlattı.

 

NE DEMİŞTİ?

Yobaz Şenocak, kadınların giyimini hedef alarak, "Kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin? 18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak. Allah'ın emanetini ne hale getirdin?" ifadelerini kullanmıştı.

DAHA FAZLA