Tarikat yurdunda cinsel istismara 30 yıl hapis

Tarikat yurdunda cinsel istismara 30 yıl hapis

Özel Hayrünnisa Gölbaşı Erkek Yurdu’nda öğrencilere cinsel içerikli video izletip, istismarda bulunan yurt müdürü İ.T.’ye 30 yıl hapis cezası verildi.

Adıyaman’ın Besni ilçesinde dini yurtta 9 ve 10 yaşlarındaki iki erkek çocuğu istismar ettiği belirtilen Müdür F.T.’ye ikinci duruşmada ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 30 yıl hapis cezası verildi. Cezada herhangi bir indirime gidilmezken, F.T.’nin tutuklu kalmasına hükmedildi.

İki çocuk, F.T.’nin o gün kendilerini yurtta alıkoyduğunu, ayrı odalara koyup video izlettirdiğini anlatmıştı. Çocuklar F.T.’nin, kendilerini taciz ettiğini anlatırken, E., istismarın yaz boyunca dört-beş kez tekrarlandığını Ş., de “Bana ‘bu sır, kimseye söyleme’ demişti” şeklinde konuşmuştu.

YARI YARIYA ARTTIRILDI

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, kamera kayıtlarına göre saat 14-16 arasında Müdür F.T. ve iki çocuk dışında yurtta kimsenin kalmadığı, sanığın önce E.’nin oynadığı odaya girerek altı dakika durduğu, sonra Ş.’nin odasına geçip altı dakika geçirdiği anlaşıldı. Görüntülerin çocukların anlatımlarıyla uyumlu olduğu ifade edildi. F.T., çocukların o gün koridorda, odada ve müdüriyette oynadıklarını, ancak onları istismar etmediğini öne sürdü. F.T., “Bazen eve gitmelerini isteyerek, oyun aletlerini alıyor, bilgisayarları kapatıyor, oyun oynamalarına izin vermiyordum. İzin vermediğim için bu şekilde ifade verdiklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HER BİR ÇOCUK İÇİN 15 YIL HAPİS

Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın bugün görülen ikinci duruşmasında karar çıktı. Müdür F.T.’ye çocuğun cinsel istismarı suçundan 10’ar yıl hapis cezası verildi. Bu suç, müdürün bakım ve gözetimi altındaki bir yerde işlendiği için yüzde elli arttırıma gidildi. Toplamda F.T., 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezada herhangi bir indirime gidilmedi.  

 Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yapılan yargılama sonucu sanık hakkında Çocuğun Basit Cinsel İstismarı suçundan her bir çocuk için 15 yıl hapis cezasına hükmedildi.

‘İHMALİ BULUNAN YETKİLİLER DE YARGILANMALI’

Adıyaman Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu’ndan avukat Ezgi Küçüker, sanığın müdürü olduğu yurtta barındığını hatırlatarak, “Yönetmeliğe aykırı bu duruma olanak sağlayan ve izin verenler hakkında suç duyurusunda bulunulmalıydı. Bu yetkililer adeta sanığın suç işlemesine imkan tanımıştır. Bu vahim olayın yaşanmasında ihmali bulunan tüm sorumlular yargılanıp ceza almalı” dedi.

DAHA FAZLA