Tarikat yurduna yönlendirenler yargılanacak

Tarikat yurduna yönlendirenler yargılanacak

Adana’nın Aladağ ilçesinde, 11’i çocuk 12 kişinin yanarak öldüğü Süleymancılara ait öğrenci yurduna aileleri yönlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş’ın da aralarında bulunduğu kamu görevlileri yargılanacak.

Tuğba Özer

Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci, 1'i yurt müdürünün kızı, 12 kişinin yaşamını yitirdiği Süleymancılar tarikatına ait yurt yangını faciasının üzerinden tam bir yıl geçti.

Aladağ’daki kaçak tarikat yurduna çocukları yönlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş, facia yaşanmadan önce yurtta denetim yapan ve yangına karşı gerekli önlemler alınmış gibi sahte rapor düzenleyen Aladağ Kaymakamlığı’nın bilgisayar çalışanı Cihan Ünal ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Gökçeli ile diğer kaymakamlık görevlileri Ramazan Arı, Bayram Aydın hakkında iddianame hazırlandı. Söz konusu kamu çalışanlarının dosyaları, ana davayla birleştirilerek yargılama yapılacak.

SAHTE RAPOR DÜZENLEMİŞTİ

Yargılanacak olanlardan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş çocukları için yurt isteyen ailelere "paranız varsa ev tutun çocuklarınızı okutun" demişti. Aktaş hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında  kınama cezasına çarptırılmıştı.

Yurtta 17 Aralık 2015 ve 26 Mayıs 2016’da denetim yapan Aladağ Kaymakamlığı’nın bilgisayar çalışanı Cihan Ünal ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Gökçeli’nin, yangın tatbikatı yapılmadığı halde yangına karşı gerekli önlemler alınmış gibi sahte rapor düzenledikleri ortaya çıkmış ve birer günlük maaş kesme cezası verilmişti.

Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç ve yurt çalışanı Mahmut Deniz hakkında 15’er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ramazan Dede’nin tutuksuz yargılandığı dava Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ederken, 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt da yıkıldı.