Tarihi fabrikada yangın

Tarihi fabrikada yangın

1800'lerde inşa edilen ve şu an dizi çekimlerinin yapıldığı fabrikada yangın çıktı.

Beykoz Yalıköy'de bulunan eski kundura fabrikasında yangın çıktı. Olay yerine Beykoz, Ümraniye, Çavuşbaşı, Kavacık'tan çok sayıda itfaiye ekibi sevkedildi. Dumanlar birçok ilçeden görüldü.

'HER ZAMANKİ YANGIN'

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, çıkan yangınla ilgili CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Bu yangın her zamanki yangındır, can kaybı olmaması sevindirici" dedi.

KONTROL ALTINA ALINDI

500 metrelik bir alanda çıkan yangının kontolaltına alındığı öğrenildi. Yangının nedeninin de soğutma çalışmalarından sonra yapılacak araştırmayla ortaya çıkarılacağı belirtildi.

İSTANBUL'UN EN ESKİ FABRİKALARINDAN BİRİ 

1810 yılında tabakhane olarak kurulan Beykoz Deri ve Kundura Fabrikası İstanbul’un en eski fabrikalarından biri. Fabrika Osmanlı ve Türk ordusuna ayakkabı deri ürünlerinin tedarikini sağlamıştı. Osmanlı İmparatorluğu dönemine (II. Mahmut döneminden imparatorluğun yıkılışına kadar); Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ve birçok tarihi olaya şahitlik yapan fabrika 1933 yılında Sümerbank’a devredildi. O zamandan bu yana 'asla eskimeyen sağlam Sümerbank ayakkabıları' olarak yer edinen deri kunduralarının üretimini gerçekleşti. 80′li yıllarda zamanla sadece orduya üretim sağlayan fabrikada üretim 1999 yılında durduruldu. 2004 yılında özelleştirme kapsamında ise Yıldırım Holding’e satıldı.

.

DAHA FAZLA