Taraftar 'Nazilere yer yok' dedi, Madrid kulübü Ukraynalı oyuncudan vazgeçti

Taraftar 'Nazilere yer yok' dedi, Madrid kulübü Ukraynalı oyuncudan vazgeçti

İspanya 2. Ligi ekiplerinden Rayo Vallecano'da taraftarların Ukraynalı faşist gruplara destek vermekle suçladığı yeni transfer Ukraynalı futbolcu Roman Zozulya, eski kulübü Real Betis'e dönecek.

İspanya'da ara transfer döneminde Real Betis'ten kiralık olarak Rayo Vallecano'ya gelen Ukraynalı futbolcu Roman Zozulya, sabah antrenmanında bir grup taraftarın 'Vallecas'ta Nazilere yer yok' pankartıyla karşılaştı.

Taraftarlar, Zozulya'nın Ukraynalı faşist güçlere destek verdiğini savunurken, taraftarlara açık mektup yazan Ukraynalı futbolcu, bunun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını öne sürerek, "Havalimanında görüntü alan basın mensupları, göğsümdeki armayı paramiliter grupların armasıyla karıştırdı" dedi. 

SEZON SONUNA KADAR FORMA GİYEMEYECEK

Bir sezonda Ukrayna'nın Dnipro, İspanya'nın Real Betis ve Rayo Vallecano takımları ile sözleşme imzalayan Zozulya, eski takımı Real Betis'e dönmesi halinde, bir sezonda 3'ten fazla kulüple anlaştığı için sezon sonuna kadar forma giyemeyecek.

Real Betis'in spor direktörü Miguel Torrecilla, İspanya basınına yaptığı açıklamada, "Bize verilen bilgiye göre Roman, Rayo Vallecano'da radikal gruplarla sorun yaşıyor. Betis'e dönmesi için kulübüyle konuştuk. Onu korumak, futbolcumuz olmasından dolayı bizim zorunluluğumuzdur" ifadelerini kullandı. (Sputnik)

DAHA FAZLA