Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Durmuş: Erkek reis ise kadın itaat etmek durumunda

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Durmuş: Erkek reis ise kadın itaat etmek durumunda

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş, yeni müfredattaki “kadın itaat eder” ifadesine ilişkin tartışmaya dair, "Kadın evde eğer bir riyaset söz konusu ise erkek reis ise itaat etmek durumundadır" açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş, oldukça tepki çeken yeni müfredata ilişkin skandal açıklamalarda bulundu. 

"ERKEK REİS İSE KADIN İTAAT ETMEK DURUMUNDA"

Yeni müfredatta "Hz. Muhammed’in hayatı" adlı derse ilişkin kitapta, "evlilikte kadın kocaya itaat eder" ifadelerinin yer alması tepki çekmişti. Hürriyet'te yer alan habere göre, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Durmuş, tartışmalara ilişkin şu açıklamada bulundu:

[ih2]

"Hz. Muhammed’in hayatı dersinde İslam dininden bahsediyoruz. ‘Eşler birbirine karşı itaat ve sadakat borcundadırlar’ deniliyor. Diyor ki zamanı itibariyle iş bölümü varsa, bunun gereği olarak kadın da ona itaat eder. Roller değişirse görev ve sorumluluklar da değişir. Kadın evde eğer bir riyaset söz konusu ise erkek reisse itaat etmek durumundadır. Medeni Kanunumuzda reislik tanımının olduğu dönemde, ‘reis kimse ona itaat eder’ diyordu. Şu anda da orada reisten söz ediyor ve ‘reisliğin olduğu yerde itaat olur’ diyor".

"ATEİSTLE EVLENİLMEMESİ ALLAH'IN TAVSİYESİ"

Aynı dersin kitabında "ateistle evlenmeyin" adlı ifadelere ilişkin de konuşan Durmuş, "Böyle bir tavsiye var. Ben bulunmuyorum ki Allah bulunuyor. İslam’da evlilikle alakalı şartlardan birisi; ‘Müslüman Allah’ı inkar eden birisiyle evlenemez’ diyor." ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA