Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın

Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın

Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın çıktı.

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesindeki Taksim İlkyardım Hastanesi’nde yangın çıktı. Hastanenin çatısından ateş ve dumanların yükseldiği görüldü. Hastaneye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi.

Hastaneden patlama sesleri gelirken, çatıda başlayan yangın dakikalar içinde alt katlara doğru yayıldı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,hastanedeki yangın hakkında yaptığı açıklamada, "Can kaybı yok şu anda Allah'a şükür, inşallah olmaz." dedi. Hastanede bir görgü tanığı, yangının, personelin çöpe atmış olduğu bir sigaradan çıktığını iddia etti. Görgü tanığı yangın alarm sisteminin de çalışmadığını söyledi.

'SEBEBİ ORTAYA ÇIKACAK'

Yangından sonra tüm hastaların tahliye edildiği bilgisini paylaşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Yangında yaralanan yok. Sebebi ortaya çıkarılacak." dedi.

'YANGIN ALARMI ÇALIŞMADI, SESLENEREK HABER VERDİLER'

CNN Türk yayınında konuşan hasta yakını Erkan Canbay, eşinin hasta olduğunu ve yangın başladığında sekizinci katta olduklarını söyledi. Yangın alarmının çalışmadığını belirten Canbay, “Üstelik iki katı duman kapladıktan sonra seslenerek haber veriyorlar. Birçok hasta sedyede kaldı, şoktayım, anlamıyorum. Hastamı götürmeye çalışıyorum, ikimizde halsiziz, perişanız” dedi.

Hastane, 2013 yılında yenileme çalışmaları nedeniyle Beyoğlu’ndaki binasının boşaltmasının ardından Gaziosmanpaşa’ya taşınmıştı.

DAHA FAZLA