Tahliye olan Hakan Gülseven’den açıklama

Tahliye olan Hakan Gülseven’den açıklama

Hüseyin Avni Coş hakkındaki bir yazısı nedeniyle aldığı tazminat cezasının ödenmemesi üzerine tutuklanan Hakan Gülseven tahliye edilmesinin ardından bir açıklama yaptı. 

Yurt Gazetesi’nde çalıştığı dönemde vatandaşa ‘gavat’ diyen dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında bir yazı kaleme alan Hakan Gülseven Coş’un şikayeti üzerine tazminat cezasına çarptırıldı. Gazetenin cezayı ödememesi üzerine geçtiğimiz günlerde tutuklanan Gülseven ODTÜ’lü arkadaşlarının dayanışması ile 7 bin TL’lik cezanın ödenmesinin ardından tahliye edildi.

Gülseven gazete red’e yaptığı açıklamada,“Şimdi ‘FETÖ şüphelisi’ olan Hüseyin Avni Coş’un şikayetiyle verilen ceza bir hukuk garabetidir. Bunların verdiği cezaların izahatı yoktur. Şimdi art arda yeni cezalar kesinleşiyor. Mesela Berkin Elvan komadayken gazetede açık isminin yayınlanması gerekçe gösterilerek ağır para cezaları geliyor. O dönem Yurt gazetesinin sorumlu yazı işleri müdürü olduğum için bunların muhatabı da ben oluyorum. Bakın, Berkin’in katilleri, azmettiricileri yargılanmıyor ama 18 yaşından küçük çocuğun ismi açık yazıldı diye biz cezalara maruz kalıyoruz. Bu durumun kendisi tam bir rezilliktir” dedi.

‘ÖZBOLAT HAKKINDA SEÇİM SÜRECİNDE KONUŞMAYACAĞIM’

Hakan Gülseven cezasının ödenerek tahliye edilmesiyle ilgili ise şunları söyledi:

“Sağ olsunlar, bir dönem ODTÜ’de beraber mücadele verdiğimiz arkadaşlarım hemen bir kampanya yapıp cezayı yatırmış. Bu dayanışma ruhunun anlamı benim için çok büyük. Öte yandan, cezayı yatırmayan Yurt Gazetesi patronu CHP’li Durdu Özbolat için bu seçim sürecinde konuşmama kararı aldım. Yalnız tek bir hususu vurgulamak istiyorum: Yurt gazetesi Twitter hesabından konuyla ilgili Yurt Gazetesi Yazıişleri Çalışanları imzasıyla yapılan açıklama yalandır. Bir gazetenin yazıişleri çalışanlarının kendi isimlerini böyle bir açıklamaya alet ettirmesi ayıp olmuştur. Bunları seçimler geçtikten sonra konuşacağız. Şimdi eski ODTÜ’lü arkadaşlarımın yanı sıra, hapishanedeki kısa konaklamada beni el üstünde tutan memleketimin candan mahkumlarına, hep yanımda olan avukatım Deniz İpek’e, oyuncu Serhat Özcan’a, süreci baştan sona takip eden sevgili İlhan Cihaner’e, hâlâ onurunu koruyan medya çalışanlarına, tüm Hazirancı arkadaşlara ve elbette Enternasyonal yoldaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ne olursa olsun, bu rezil düzene karşı mücadele etmeye kararlıyım, kararlıyız.”