Tahir Elçi dosyasında tek bir şüpheli yok

Tahir Elçi dosyasında tek bir şüpheli yok

Tahir Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili dosyada şüpheli sıfatı ile ifadesine başvurulan tek bir kişinin bile olmadığı belirtildi.

Diyarbakır Barosu, 28 Kasım 2015'te Dört Ayaklı minare önünde öldürülen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunmaması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmemesini protesto etmek amacıyla yine Diyarbakır Adliyesi önünde toplandı.

119’uncu haftasında devam eden eylemde Kürtçe ve Türkçe “Seni Unutmayacağız” pankartı açılırken, Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen açıklamada bulundu. 

‘TEK BİR ŞÜPHELİ YOK’

Baro Başkanı Özmen, öldürüldüğü günden bu yana başkanları Tahir Elçi’nin cinayet dosyasında hiçbir ilerlemenin olmadığı bilgisini paylaştı. Soruşturma dosyasında 2 yılı aşkın süredir ilerleme kaydedilememesinin nedeninin faillerin bulunmasına yönelik bugüne kadar herhangi bir adım atılmamasıyla ilgili olduğunu söyleyen Özmen, “Bırakınız faillerin bulunması ve bırakın cinayetin arkasındaki karanlık odakların tespit edilerek yargı önünde çıkarılması, henüz soruşturma dosyasında bir şüpheli dahi bulunmamakta. Şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulmuş bir kişi dahi bulunmamakta" dedi.

‘KARARLIYIZ DOSYA FAİLİ MEÇHUL KALMAYACAK’

Bu konuda kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini isteyen Özmen, yetkililerin sorumluluk ve görevlerini Tahir Elçi’nin failini bularak yerine getirmeleri gerektiğini söyledi. 
Tahir Elçi soruşturma dosyası üzerinde aydınlatılmayan binlerce “faili meçhul” cinayetin karabulut olarak dolaşmakta olduğunu söyleyen Özmen, dosyanın faili meçhul kalmasına müsaade etmeyeceklerini ve Elçi'nin failleri bulunana kadar eylemlerine kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti. (MA)