Tahir Elçi cinayetinin görüntüleri yurtdışında yeniden inceleniyor

Tahir Elçi cinayetinin görüntüleri yurtdışında yeniden inceleniyor

Yurtdışından bir ekip Tahir Elçi cinayetinin görüntülerini inceliyor.

Diyarbakır Barosu, Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması için 116'ncı kez bir araya geldi.

Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan eyleme cübbeleriyle katılan avukatlar, üzerinde Kürtçe ve Türkçe “Seni Unutmayacağız” yazılı pankart açtı. Eylemde konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, faillerin bulununcaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

 YURTDIŞINDAN UZMAN EKİP GÖRÜNTÜLERİ İNCELEYECEK’

Soruşturma dosyasında bir ilerleme kaydedilmediği için yeni bir bilgi paylaşamadıklarını kaydeden Özmen, “Diyarbakır Barosu bünyesinde bir komisyonumuz Tahir Elçi dosyasının aydınlatılması için büyük bir emek ve çaba ile çalışıyor. Bu komisyon yurtdışında bulunan bir grup uzmanla bir çalışma yürütüyor. Bu ekipte ses ve görüntü uzmanları bulunuyor. Tahir Elçi’nin vurulduğu anın görüntüleri üzerinde çalışacak olan bu ekip, Tahir Elçi’nin faillerini tespit etme yönünde bir gayret içerisinde. Bu çalışmanın sonunda fail tam olarak tespit edilemese de şüpheli sayısının azaltılmasında yardımcı olacaktır. ” dedi. (MA)