Tacizciden Boğaziçili kadınlara tehdit: Burası Türkiye, bin kişi getirip sizden hesap soracağım

Tacizciden Boğaziçili kadınlara tehdit: Burası Türkiye, bin kişi getirip sizden hesap soracağım

Rumeli Hisarüstü’nde ikamet eden kadın öğrenciler aylardır taciz ediliyor, tüm şikayetlere rağmen tacizci hakkında işlem yapılmıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kadın öğrencileri uzun bir süredir taciz ettiği bilinen şahıs hala yakalanmadı.

Genç Gazete'nin haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrencileri taciz eden M.U  ve ablası dün akşam saatlerinde üniversitenin ana kapısına gelerek güvenlik görevlilerine ve orada bulunan kadın öğrencilere hakaret ederek saldırdı. Bu sırada tacizci, “Benim fotoğrafımı asanı bulacağım. Buraya  1000 kişi getirip sizden hesap soracağım” diyerek kadınları tehdit ettikten sonra bir arkadaşı tarafından arabaya bindirilerek oradan uzaklaştırıldı.

Kardeşinin güvenlik görevlilerinin kovalaması yüzünden rahatça gezemediğini iddia eden ablası, orada bulunan kadın öğrencilere “Edepsizler. Benim kardeşim size ne yaptı? Tecavüz mü etti sanki? Bugün taciz etmedi. Birkaç kere yaptıysa ne olmuş? Bir kere yaptıysa ‘hep rahatsız ediyor’ diyemezsiniz. Biz Türk'üz, burası Türkiye, istediğimiz yerde istediğimiz gibi gezeriz. Allah sizin belanızı versin, evinize ateşler düşsün” diye bağıran kadın, daha sonra polisler tarafından oradan uzaklaştırıldı.

Olay sırasında orada bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri sonrasında şahıs hakkında şikayette bulundu.

Armutlu’da ikamet eden M.U uzun süredir Rumeli Hisarüstü mahallesindeki kadınları taciz ediyordu. Çeşitli suçlardan sabıkası bulunan şahsın ilk taciz davası 22 Eylül’de görülmüş, duruşmaya gelmemiş ve hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmıştı. O tarihten beri mahallede dolaşmaya ve kadınları taciz etmeye devam ediyor. Bir sonraki davası 1 Kasım’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek. Üniversiteli kadınlar herkesi mahkeme günü dayanışmaya çağırıyor.

DAHA FAZLA