Taciz yüzünden öğrencileri suçladılar: 'Nefes almasanız bile camı açmayın, adama fırsat vermeyin'

Taciz yüzünden öğrencileri suçladılar: 'Nefes almasanız bile camı açmayın, adama fırsat vermeyin'

Vefa Lisesi önünde gerçekleşen cinsel tacizler için yurt görevlisi öğrencileri “Nefes almasanız bile camı açmayın, fırsat vermeyin siz de adama” diyerek suçlamış.

Vefa Lisesinin kız yurdu öğrencileri yaşadıkları cinsel tacizi anlattı. Tacizin devam etmesiyle okul korumalarının yenilendiğini ve güvenliğin ağırlaştırıldığını belirten öğrenciler, “Ancak işe yaramadı. O geceki belletmene söylediğimizde bize güvenliğin yeterli olduğunu, nefes alamasak bile cami açmamamız gerektiğini söyledi” diye konuştu.   

‘BASINA BİLGİ VERMEYİN’

Okul yönetimi gelen basın mensuplarına kapıyı açmazken, öğrencilere basına bilgi vermemeleri, soru sorulduğu takdirde de ‘Biz Vefa’nın öğrencisi değiliz, spor salonuna geldik’ demeleri konusunda uyarı yapıldı.

110 öğrencinin kaldığı Vefa Lisesinin kız öğrenci yurdunda bir erkek 3 yıldır öğrencileri taciz ediyor. 3 yıllık süre zarfında yakalanmayan ve tacizlerini sürdüren şahıs son olarak yurdun önüne gelerek mastürbasyon yaptı. Yurt öğrencileri tacizci fotoğraflayarak sosyal medyada gündem haline getirerek seslerini duyurdu.

Kamera görüntülerinden yola çıkılarak cinsel tacizde bulunan kişinin Hüseyin B. isimli erkek olduğunun belirlenmesi üzerine şahıs Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

[ih2]

3 YILDIR TACİZ EDİYOR

Konuştuğumuz yurt öğrencilerinden biri tacizin sistematik bir şekilde devam ettiğini anlatarak, “Bu adam ilk defa gelmiyor. Ben 3 senedir Vefa Lisesinin yurdunda kalıyorum ve 3 senedir arada bir de olsa geliyor. Eminim ki daha önce de geliyordur” dedi.

Öğrencilerin aktardığına göre, cinsel taciz hakkında okul yönetimi tarafından polise yüzlerce dilekçe yazıldığı ifade edilmiş ancak bi çözüm bulunamamış.

Öğrenciler daha önce polise haber verildiğinde tacizcinin polis sireninin sesini duyarak hemen kaçtığını söylüyor.

Tacizin okul önünde de gerçekleştiğini aktaran öğrenciler,  “Geçen hafta okul çıkışlarında da görenler olmuş” diyor.

‘GÖRENLER ÇIĞLIK ATIYORDU’

Öğrenciler tacizcinin yurt önünde mastürbasyon yapmasının da ilk olmadığını belirtiyor:  "Elinde birayla gece yurdun önündeki kaldırımda mastürbasyon yapınca fotoğrafını çekebildik. Nadiren mastürbasyon yaptığını görenler oluyordu ancak kanıt yoktu. Görenler çığlık atıyorlardı, fotoğraf çekemiyorduk.”

Öğrenciler cinsel tacizi anlatmaya devam ediyor:

“Geçtiğimiz hafta neredeyse her gün geldi ve okulun karşısındaki harabe binada camdan yurdu izlemeye başladı. Bir gece onu görebilmemiz için telefonundan ışık açtı.”                                        

‘HİÇBİRİMİZ GÜVENDE HİSSETMİYORUZ’

Tacizci olduğu tespit edilen bir kişi yakalandı ancak öğrenciler hala tedirgin olduklarını şöyle ifade ediyorlar: “Yakalanmış olabilir ama hiçbirimiz kendimizi güvende hissetmiyoruz. Tacizcinin serbest bırakılacağı aşikar. Okulun güvenlik gorevlisi çok çaba sarfetti, uğraştı ama yeterli olmadığını anladık.

‘YÜZÜNÜ AKLIMIZDAN ÇIKARAMIYORUZ’

Tacizi sosyal medyadan yaymamış olsak üç yıldır olduğu gibi devam edecekti, üstü kapatılacaktı. Şimdi 3 ay gelmese bile  sonra bir gece tekrar göreceğimizden eminiz.                       

Hakkında hiçbir bilgimiz yok ama yüzünü aklımızdan çıkaramıyoruz.

Biz bu durumdayken okulun ‘Nefes almasanız da camı açmayın, fırsat vermeyin siz de adama’ demesi de çok korkunç ve insafsızca .”                       

DAHA FAZLA