Taciz edilen kadınları döven polis hakkında istenen ceza belli oldu

Taciz edilen kadınları döven polis hakkında istenen ceza belli oldu

İzmir’de tacize uğrayan kadınlara şiddet uygulayan polis O.Y.’nin 9 aydan 3.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi.

Alsancak'ta 10 Ağustos gecesi, kendilerini taciz eden motosikletli kişileri şikayet etmek için yolda gördükleri polisin yanına giden iki genç kadın görevli memur O.Y. tarafından darp edilmiş, güvenlik kameralarına da yansıyan darp görüntüleri sonrası taraflar birbirinden şikayetçi olmuştu.

İzmir Alsancak'ta motosikletli şahısların kendilerini taciz ettiğini belirten genç kadınların polis tarafından darp edilmesi skandalına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Habertürk TV'den Yasemin Güneri'nin haberine göre, genç kadınların tacize uğrama nedenlerini giydikleri kıyafete bağlayan ve genç kadınları darp eden polis memuru hakkında İzmir Cumhuriyet Savcısı Nurettin Ulutaş tarafından hazırlanan iddianamede, polis memuru O.Y.'nin 9 aydan 3.5 yıla kadar hapsi istendii.

İddianamede, polis memuru O.Y.'nin kasten yaralama ve hakaret suçunu işlediğinin kamera görüntülerinde ve tanık ifadelerinde net olduğu vurgulandı. Polis O.Y.'nin ifadesi de iddianamede yer aldı. Polis, genç kızlara hakaret etmediğini, müşteki Derya K.'ya vurmadığını, ağzını kapatmak için üzerine yürüdüğünü ve kelepçe takmak için yere yatırdığını söyledi.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından polis memuru O.Y. 9 aydan 3.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

 

 

DAHA FAZLA