'T A M A M' korkusu büyüyor: BTK Başkanı'ndan tehdit

'T A M A M' korkusu büyüyor: BTK Başkanı'ndan tehdit

AKP'liler tarafından sosyal medyadaki "T A M A M" tepkisine yönelik karalamalar devam ederken, koroya BTK Başkanı da katıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, ‘Tamam’ tweetlerini kastederek, tehditte bulundu. “Dezenformasyon konusunda şimdilik sadece uyarı yapıyoruz. Manipülasyon ön plana çıkarsa, sonuna kadar yapmamız gerekeni yapabilecek durumdayız” diyen Sayan, 24 Haziran'da yapılacak baskın seçim için teyakkuz halinde olduklarını söyledi. 

Sayan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"- Facebook atması gereken adımları attı, Twitter’a göre daha masum. Temsilcileriyle irtibat halindeyiz, yasalarımıza uyum sağlamaya çalışıyorlar. Twitter bilinçli şekilde kaçıyor. Bot (sanal) hesaplarla yönlendirmeye izin veriyor.

- 'Tamam' tweetleri ciddi anlamda profesyonel bir manipülasyona işaret ediyor. Engelleme teknik olarak yapabileceğimiz bir şey ama biz bununla ön planda olmak istemiyoruz. Bizden böyle bir reaksiyon almak için yapıyorlar, ‘Engelleriz’ lafını duymak istiyorlar. Dezenformasyon konusunda şimdilik sadece uyarı yapıyoruz. Seçim süreçlerinin işletilmesinden YSK sorumlu. YSK buna karar verirse biz de teknik olarak uygularız. Bize görev düşerse, manipülasyon ön plana çıkarsa, sonuna kadar yapmamız gerekeni yapabilecek durumdayız.

Seçim gecesi tedbirleri iki katına çıkaracağız. Bu doğrultuda GSM operatörlerine de talimat verdik. GSM operatörleri de normal dönemin en az iki katı önlem alacak."