Suudi rejiminden Filistin lideri Abbas'a 'ABD' baskısı

Suudi rejiminden Filistin lideri Abbas'a 'ABD' baskısı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Filistin lideri Mahmud Abbas'a "ABD'nin 'barış' planını kabul et ya da istifa et" baskısı yaptığı iddia edildi.

İngiliz Times gazetesi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan'n başkenti Riyad'ı ziyareti sırasında ABD'nin hazırladığı "barış planının" gündeme geldiğini yazdı. 

BBC Türkçe'nin aktardığı haberde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Filistin lideri Abbas'a "ABD'nin planını kabul et ya da istifa et" dediği iddia edildi. 

Mahmud Abbas'ın ziyaretinden bir hafta önce, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, Riyad'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Times, Kushner ve Veliaht Prens Muhammed arasındaki görüşmenin gece geç saatlere kadar devam ettiğini ve İsrail-Filistin sorununa "kalıcı çözüm" getirecek bir "Ortadoğu barış planı" üzerinde görüşmelerin yapıldığını yazdı.

Haberde, "Kushner, Trump'ın baş müzakerecisi Jason Greenblatt, ulusal güvenlik danışman yardımcısı Dina Powell ve ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman bir süredir Ortadoğu barış planı üzerinde çalışıyorlar" denildi.