Suudi Arabistan'ın bombaladığı Yemen'de yüzlerce kişi koleradan hayatını kaybetti

Suudi Arabistan'ın bombaladığı Yemen'de yüzlerce kişi koleradan hayatını kaybetti

Yemen'de kolera salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı 209 kişiye ulaştı.

Birleşmiş Milletler (BM); Yemen’de kolera salgınına yakalananların sayısının son haftalarda 17 bin 200 kişiyi bulduğunu ve şimdiye kadar 209 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

UNICEF tarafından yapılan açıklamada "Şimdiye kadar Yemen'de kolera salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı 209 kişiye ulaşmıştır" denildi.

Tesnim haber ajansının aktardığına göre, UNICEF Yemen sorumlusu kolera salgınının hızla yayılmakta olduğunu ve bu konuda acil tedbirler alınması konusunda uyarıda bulunarak her gün 3 bin kişide Kolera salgını kuşkusunun rapor edildiğini belirtti.

Yemen Milli Kurtuluş hükümeti sağlık bakanlığı başkent Sana'da kolera salgınının yayılmakta olduğunu gerekçe göstererek olağanüstü hal ilan etmişti.

BM’nin verdiği bilgiye göre kolera vakalarının görüldüğü bölgelerde toplam 7 milyon 600 bin insan yaşıyor.

Yemen’de temiz içme suyu sıkıntısı yüzünden geçen yıl kolera salgını baş göstermişti.

BM verilerine göre ülke genelinde 14 milyon kişi yeteri kadar beslenemiyor ve yaklaşık 10 milyon kişi acil gıda yardımına muhtaç. Açıklanan sayıların ülke nüfusunun üçte ikisi olduğu belirtiliyor.

Suudi Arabistan bazı Arap ülkeleri ile kurduğu koalisyon kapsamında 26 Mart 2015'te Yemen'in firari cumhurbaşkanı Mensur Hadi'yi tekrar iktidara taşımak amacıyla Yemen'e kapsamlı bir müdahale başlattı ve bu müdahalede bugüne kadar binlerce Yemenli hayatını kaybetti ve milyonlarca Yemenli evsiz kaldı.